Економіка

В Україні не будуть робити примусові відключенння електроенергії, але треба свідомо обмежити споживання вранці та ввечері

14 October 2022, 16:59

Наразі диспетчерський центр «Укренерго» не планує вводити обмежень енергоспоживання, ані в Києві та області та інших регіонах. Сьогоднішній вечір може стати третім після терористичних атак росії, коли енергосистема зможе обійтися без примусових відключень.

Про це 14 жовтня повідомляє НЕК «Укренерго».

«Українці ввечері і 12-го, і 13-го жовтня в години-пік спожили менше, ніж у звичайний осінній день. Ми дякуємо кожному, хто хоч трохи обмежив себе у використанні електроприладів. Енергетики відчувають вашу допомогу, адже можуть бути впевнені, що мають достатньо часу та можливостей для своєї роботи. Однак нам необхідно будь-що втримати нинішній рівень споживання. А краще - ще трохи скоротити його в години пік. Адже попри те, що ми не переступаємо межу, з кожним днем споживаємо все більше. Наприклад, 12 жовтня у вечірній пік споживання було на 4% нижче середнього показника, а 13 жовтня – лише на 2,2%», - йдеться у повідомленні.

«Укренерго» наголошує, що розумне та ощадливе споживання електрики – це можливість для повноцінних ремонтів мереж, допомога в балансуванні енергосистеми і наш внесок у протистояння з ворогом.

«Тому закликаємо свідомо зменшувати споживання електроенергії вранці - з 8-ї до 11-ї години і ввечері - з 17-ї до 23-ї. Не вмикайте в цей час потужних електроприладів – обігрівачів, пральних машин, бойлерів тощо. За можливості користуйтеся ними вночі, коли споживання в енергосистемі найнижче. Не вмикайте кілька потужних приладів одночасно, наприклад, електрочайник та праску, пилосос та посудомийку», - закликає Національна енергетична компанія.

Нагадаємо, українців просили 10 жовтня з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії, щоб пройти критичні навантаження електромереж, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в деяких регіонах України будуть віялові відключення електроенергії. 11 жовтня Шмигаль знову просив в години пік – з 17:00 до 23:00 – не вмикати енергомісткі прилади. 12 жовтня прем’єр-міністр звертався до громадян та бізнесу із закликом зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 задля стабілізації енергосистеми, яка постраждала внаслідок російських ракетних обстрілів.

Як саме економлять житомиряни та щодо для економії робить міська влада – дивіться у сюжеті, знятому 13 жовтня 2022 року

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2022 року близько 9:00 ворог наніс удар по енергетичній інфраструктурі Житомирської області, зокрема, Житомир був знеструмлений та залишився без водопостачання. Начальник ОВА повідомив, що по Житомирській області вранці 10 жовтня було випущено дві ворожі ракети, одну з них збила ППО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія Укренерго відключення електропостачання 
Матеріали по темі