Події

Кілька разів ударила немовля по голові та кинула в колодязь: породіллю з Бердичівського району суд відправив до психлікарні

17 October 2022, 09:29

Суд завершив розгляд справи про убивство матір’ю новонародженої дитини. На початку квітня цього року у селі на Бердичівщині 38-річна жінка самотужки народила хлопчика й завдала йому не менше шести ударів тупим предметом по голові, після чого кинула в колодязь на території занедбаного обійстя.

Про це 17 жовтня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Тіло малюка пролежало там понад місяць, перш ніж його виявили. Численні судмедекспертизи констатували, що немовля було доношеним, з’явилося на світ живим, не мало жодних вад розвитку, а час між його народженням та смертю становив… лише кілька хвилин», – розповідають у суді.

Під час досудового розслідування породіллю відправили на стаціонарну комісійну психіатричну експертизу, яка засвідчила: на час інкримінованого злочину жінка страждала на розумову відсталість, через що була позбавлена здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними. У судовому засіданні вона вказала, що не розуміє, що на неї тоді найшло, та розповіла, як після пологів пішла вилити з відра помиї, а потім узяла дитину і викинула її…

Дослідивши докази, суд визнав доведеним, що мати у стані неосудності вчинила суспільно небезпечне діяння, передбачене статтею 117 КК України, та постановив ухвалу про застосування до неї примусових заходів медичного характеру. Після набуття рішенням законної сили жінку буде госпіталізовано до психіатричного лікувального закладу із суворим наглядом.

Як повідомляв Житомир.info, 9 травня 2022 року жителі одного із сіл Гришковецької громади Бердичівського району знайшли у колодязі на своєму подвір’ї тіло немовляти. Про страшну знахідки люди повідомили у поліцію. Правоохоронці розшукали матір новонародженого. Зокрема, з’ясували, що жінка веде асоціальний спосіб життя та зловживає алкоголем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина немовля новонароджений Бердичівський район вбивство психлікарня  
Матеріали по темі