Влада

Власників житомирських закладів мер ще раз попросив вимкнути вивіски та попередив про рейди

17 October 2022, 14:16

У Житомирі і надалі вимикатимуть вуличне освітлення, а підприємців ще раз просять відключати рекламні вивіски.

Про це 17 жовтня у своєму Facebook-дописі 17 жовтня зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Київ на порозі віялових відключень. Всі розуміємо, що «зупиняти» столицю — неможливо. Тому Житомир та інші області, які межують із Київщиною, мають зробити все, щоби зекономити електричну енергію та допомогти столиці. З суботи ми вимкнули вуличне освітлення. Поки, таку практику пролонговуємо. Повторно звертаюсь із проханням до бізнесу: відключайте рекламні вивіски, борди», – закликав мер.

Міський голова також попередив про відповідні рейди.

«Від завтра починаємо рейди, спільно з поліцією, із попередженням, проханням до людей, до бізнесу вимкнути вивіски, які освітлюються. Поки — звертаємось. Сподіваюсь, що люди зреагують», – зауважив Сергій Сухомлин.

З його слів, із вечора суботи, 15 жовтня, кількісний випуск електротранспорту зменшений. Так, зранку 17 жовтня на маршрути вийшло лише 40 тролейбусів.

Зазначається, що тролейбуси і трамваї й надалі будуть виходити на лінію в меншій кількості, аніж зазвичай.

Нагадаємо, 15 жовтня Сергій Сухомлин інформував, що у Житомирі на вихідні 15-16 жовтня задля економії електроенергії вимикатимуть вуличне освітлення, а електротранспорт буде працювати в черговому режимі, зокрема, і в ранок понеділка 17 жовтня, а містян закликав не користуватися електроприладами, які не є необхідними.

Як повідомляв Житомир.info, 14 жовтня 2022 року пресслужба НЕК «Енерго» інформувала, що в Україні не будуть робити примусові відключення електроенергії, проте закликали свідомо обмежити споживання вранці та ввечері.

Як саме економлять житомиряни та щодо для економії робить міська влада – дивіться у сюжеті, знятому 13 жовтня 2022 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освітлення вуличне освітлення вивіска електроенергія економія  
Матеріали по темі