Економіка

​Збитки «Житомиробленерго» від нещодавніх російських атак становлять більше 2,5 мільйонів гривень

19 October 2022, 11:22

Сума збитків «Житомиробленерго» внаслідок терористичних російських атак, яких регіон зазнав за період з 10 по 18 жовтня, становить щонайменше 2,5 мільйонів гривень. Енергетики регіону продовжують працювати над відновленням електропостачання в Житомирській області.

«Дії росії – це дії терористів. Лише так можна назвати тих, хто хоче умисно лишити людей світла і тепла у холодну пору року. Але за кожний свій вчинок ця країна-терорист відповість. Я в цьому впевнений.

А фахівці «Житомиробленерго» роблять все для того, аби якнайшвидше відновлювати безперебійну роботу електромереж, що постраждали від ударів росіян», – заявив Віліс Дамбінс, акціонер групи компаній VS Energy, що володіє «Житомиробленерго».

Після ударів ракетами «Житомиробленерго» досі відчуває дефіцит електричної потужності і змушений вдаватися до тимчасових відключень.

«В першу чергу ми підключаємо до резервної енергії критичну інфраструктуру: це ЗСУ, лікарні, пологові будинки», – коментує голова правління «Житомиробленерго» Олексій Шекета.

«На жаль, якійсь час ми будемо відчувати дефіцит потужностей. Не через те, що немає електроенергії, а через те, що у нас обмежена пропускна здатність. Кожний кіловат, який буде споживатися понад мінімальні потреби – він буде забиратися в когось. Тому звертаюся до всіх українців з проханням забезпечити зниження споживання електроенергії. Особливо просимо обмежити використання електроенергії у години найбільшого навантаження, а саме з 06:00 до 09:00 та з 17:00 до 23:00. В цей час рекомендується не включати електрообігрівачі, електробойлери та решту енергоємних електроприладів», – закликає Олексій Шекета.

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення групою компаній VS Energy, яка володіє п’ятьма українськими обленерго, серед яких «Житомиробленерго», надано допомогу Збройним Силам України, територіальним громадам, військовим адміністраціям та волонтерським організаціям на суму більш ніж 68 млн. грн., з них понад 23,5 млн. грн. – «Житомиробленерго».

Значні кошти компанія VS Energy спрямовує на роботу з відновлення інфраструктури на деокупованих та постраждалих внаслідок бойових дій територіях та підключення живлення на військові об’єкти.

Пресслужба АТ «Житомиробленерго»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиробленерго електроенергія знеструмлення світло  
Матеріали по темі