Влада

Житомирська влада обіцяє «вживати більш жорсткіших заходів» до підприємців, які не вимикають вивіски та рекламу

19 October 2022, 15:20

Протягом останніх двох тижнів наші енергетики та їх колеги з усієї України практично цілодобово працюють задля того, щоб забезпечити електроенергією жителів та підприємства Житомирщини, вчорашні удари по об’єкту енергетичної інфраструктури області ще більш ускладнили це завдання.

Про це 19 жовтня нагадав начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Протягом вчорашнього дня вдалося практично повністю відновити енергопостачання для населення. На жаль, протягом дня все ще можуть відбуватися аварійні відключення через низький рівень напруги та обмежені потужності резервних мереж. Завдяки ощадливому використанню електроенергії щовечора з 17.00 до 23.00 години жителі області зменшують навантаження на енергосистему у найважчі часи на 10%. Громади обмежують використання електротранспорту та вуличного освітлення. Своєю чергою, не всі підприємці зрозуміли, що можливість їх роботи у цей час – це, заслуга героїзму енергетиків та ощадливості населення. Спеціальні рейдові групи зафіксували вчора багато зовнішньої реклами, вивісок та вітрин, власники яких чомусь не прислухались до заклику обмежити використання електрики ввечері. Певен, що кожен з нас, коли побачить такі прикрі приклади, зробить висновки та скористається послугами інших, більш відповідальних, підприємців», - йдеться у повідомленні.

Керівник ОВА наголошує, що обласна та місцева влада будуть вживати більш жорсткіших заходів до порушників для того, щоб енергетики мали змогу дати світло усім споживачам, та ще раз нагадує усім про необхідність обмежити використання електроенергії з 17 до 23 години.

Фотоогляд підсвічених закладів Житомира ввечері 17 жовтня дивіться тут

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Уряду 18 жовтня повідомив, що відповідальні відомства розробили деталізований комплекс економного споживання електроенергії населенням, підприємствами, установами та організаціями в умовах дії воєнного стану, зокрема в період максимального навантаження в години пік.

«Вчора під час вечірнього піка рівень споживання електроенергії в Києві знизився на 10% щодо попереднього дня, в усьому центральному регіоні – на 8%. Проте загалом по Україні рівень споживання під час вечірнього піка вчора збільшився на 1,8% (виділено ред.) Зростання відбулося за рахунок західних та північних областей України», - зауважив очільник Уряду.

Нагадаємо, вранці 19 жовтня міська рада запевнила, що віялових відключень по Житомиру не буде, але енергетики попередили, що електроенергію можуть вимикати в «пікові» години.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 18 жовтня 2022 року в Житомирі ворог знову вдарив по об’єкту енергозабезпечення. По обіді мер Житомира розповів, що після влучання трьох ворожих ракет по об’єкту енергетичної інфраструктури міста постраждали двоє мирних жителів, одна людина ушпиталена. Начальник ОВА Віталій Бунечко інформував, що після ранкового ворожого удару 18 жовтня 2022 року 11 населених пунктів Житомирської області залишилися без світла. Ввечері керівник ОВА розповів, що пожежа після ракетного удару була ліквідована рятувальниками протягом 3 годин, з більш ніж 150 тисяч абонентів, які залишилися без світла зранку, вдалося під'єднати вже понад половину споживачів, ремонтні роботи тривають. Станом на вечір частина Житомира вже була зі світлом, електрики продовжують працювати, а рішення щодо виходу на лінію трамваїв і тролейбусів прийматимуть вночі. Останні райони Житомира підключили до електроенергії близько 22:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія Бунечко вивіска  
Матеріали по темі