Влада

Українців попереджають про обмеження постачання електроенергії 20 жовтня та можливі віялові відключення

19 October 2022, 21:58

В Україні 20 жовтня вводяться обмеження постачання електроенергії, якщо впродовж дня не мінімізувати користування електроенергією, то будуть віялові відключення.

Про це 19 жовтня о 21:21 повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Завтра 20.10.2022 по ВСІЙ Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Сьогодні ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики. Прошу поставитись до цього серйозно. Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів УСІХ областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Також, від завтра в містах буде обмежене використання вуличного освітлення. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті», - йдеться у повідомленні.

Майже одночасно з ОП про можливі відключення електроенергії 20 жовтня попередило і НАК «Укренерго».

«Дорогі українці, нам знову потрібна ваша допомога. Сьогодні енергосистема зазнала нових ракетних атак країни-терориста, до вечора ми знайшли можливість не вводити обмеження споживачів. Але на завтрашній день ми просимо вас про розуміння і підтримку. 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме, в який час – дивіться, будь ласка, на сайтах ваших операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові – тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин», - зазначається у повідомленні.

В «Укренерго» наголошують, що причина завтрашніх обмежень – дефіцит потужності в системі. Енергетики не виключають, що з настанням холодів будуть проситимемо про допомогу щодо обмеження споживання частіше.

Нагадаємо, вранці 19 жовтня міська рада запевняла, що віялових відключень в Житомирі не буде, будуть лише технічні і нетривалі, а енергетики попереджали про відключення електроенергії у зв’язку з дефіцитом потужностей під час «пікових» годин. Ввечері цього ж дня мер Житомира розповідав, що в обласному центрі поки що не працює електротранспорт та промислові підприємства, роботи з відновлення електропостачання тривають, але опалювальний сезон планують почати 20 жовтня, вночі.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 18 жовтня 2022 року в Житомирі ворог знову вдарив по об’єкту енергозабезпечення. По обіді мер Житомира розповів, що після влучання трьох ворожих ракет по об’єкту енергетичної інфраструктури міста постраждали двоє мирних жителів, одна людина ушпиталена. Начальник ОВА Віталій Бунечко інформував, що після ранкового ворожого удару 18 жовтня 2022 року 11 населених пунктів Житомирської області залишилися без світла. Ввечері керівник ОВА розповів, що пожежа після ракетного удару була ліквідована рятувальниками протягом 3 годин, з більш ніж 150 тисяч абонентів, які залишилися без світла зранку, вдалося під'єднати вже понад половину споживачів, ремонтні роботи тривають. Станом на вечір частина Житомира вже була зі світлом, електрики продовжують працювати, а рішення щодо виходу на лінію трамваїв і тролейбусів прийматимуть вночі. Останні райони Житомира підключили до електроенергії близько 22:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія Тимошенко ОП електропостачання відключення Укренерго 
Матеріали по темі