Влада

У Житомирі рідним загиблих захисників вручили державні нагороди

21 October 2022, 16:43

У Житомирі 21 жовтня рідним загиблих військовослужбовців вручили ордени, якими їх нагородив президент.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Сьогодні Ордени Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» III ступеня отримали рідні та близькі загиблих Героїв», – йдеться у повідомленні.

Орден Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно):

• підполковник Богданович Максим Михайлович

• капітан Дворніцький Вячеслав Вікторович

Орден «За мужність» III ступеня (посмертно)

• старшина Денисюк Павло Олександрович

• старший солдат Ріхтер Олена Вікторівна

• старший солдат Солонинка Роман Васильович

• молодший сержант Сурін Олександр Іванович

«Як би не важко було переживати це, я гордий тим, що мій син загинув як Герой», — звернувся до присутніх батько загиблого Героя, військовий капелан Василь Солонинка.

«Я гордий за те, що він, не зважаючи ні на що, 25 лютого після повномасштабного вторгнення нашого клятого ворога на нашу неньку Україну, зателефонував мені з Києва і сказав: «Батьку, я у військкоматі». Я гордий за те, що його побратими наводять жах, дійсно Чорних Запорожців, на клятих наших ворогів. Я, як священник, хочу звернутись до вас: не голосіть за нашими загиблими Героями. Так, сумуйте, так, пам’ятайте, але, найосновніше – своїми щирими молитвами, своїм спокоєм ви повинні дати їм місце в Царстві Божому», — сказав Василь Солонинка.

«Орки відбирають найдорожче — життя наших рідних та близьких. Вони боролися не просто за клаптик землі. Вони обороняли і загинули за Незалежність і свободу країни, де ростуть і народжуються діти. Діти, які повинні жити у вільній країні. Я впевнений, що помста буде. ЗСУ продовжують вибивати окупанта і помстяться за кожного, хто героїчно загинув у війні з росією», — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у серпні 2022 року рідним загиблих курсантів, випускників та офіцерів Житомирського військового інституту імені Корольова вручили ордени, якими їх нагородив президент.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2022 року на сайті Офісу президента інформували, що з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ президент України Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, і членам родин загиблих Героїв, а також інші державні нагороди. Орден вручили і рідним загиблого майора з Озерного, який виконував завдання на літаку Л-39.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: орден відзнака президентська відзнака нагорода  
Матеріали по темі