Місто

У Житомирі водоканал починає роботи з прокладання останньої ділянки нового трубопроводу і нагадує про зниження тиску води упродовж 3 місяців

27 October 2022, 10:29

У Житомирі 27 жовтня водоканал розпочинає роботи з прокладання останньої ділянки північного магістрального трубопроводу, а це вплине на тиск води.

Про це вранці 27 жовтня попередила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Сьогодні, 27-го жовтня з 10.00 розпочинаємо перекладку останньої ділянки північного магістрального трубопроводу. Тиск в мережі буде знижено, особливо це можуть відчути верхні поверхи багатоповерхівок!», – йдеться у повідомленні.

Протяжність гілки, яка буде замінена - 600 м.

Час тривання робіт – 3 місяці.

У водоканалі зазначають, що продовжують замінювати трубопроводи, використовуючи кожну можливість, адже 70% наших мереж – зношені і вони потребують оновлення.

«Під час кожного запуску насосних станцій, слабкі місця системи водопостачання проявлятимуться у вигляді поривів. Чим менше таких слабких місць – тим стабільніше працюватиме система. Трубопровід, який ми змінюємо, – одна із найвразливіших ланок в системі, яка потребує негайної заміни», – кажуть на підприємстві.

Нагадаємо, 18 жовтня 2022 року в КП «Житомирводоканал» розповідали, що наприкінці жовтня розпочнуть прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу протяжністю в 600 метрів. Зазначалося, що ці роботи вплинуть на тиск води. Найбільше це відчують житомиряни, які живуть у центральній частині міста.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпали через низький тиск води: від початку травня у Житомирі проводяться роботи з прокладання нового трубопроводу, через що у центральній частині міста у кількох десятків будинків низький тиск води: спочатку говорили, що ці незручності треба перетерпіти 9 тижнів. 1 липня з’ясувалося, що низький тиск води буде до кінця липня. 22 липня водоканал назвав новий термін завершення робіт та нормалізації тиску в центральній частині Житомира – у серпні. 9 серпня з’явилося повідомлення, що у другій декаді серпня підрядна організація має завершити роботи з реконструкції магістрального трубопроводу та ввести його в експлуатацію. Тиск води в центральній частині Житомира нормалізувався з 25 серпня, після повного відновлення роботи одного з головних трубопроводів міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода водопостачання ремонт трубопровід тиск води  
Матеріали по темі