Події

Піротехніки за три доби знешкодили понад 60 вибухонебезпечних предметів, знайдених у Житомирській області

28 October 2022, 17:07

Упродовж останніх трьох діб піротехніки ДСНС знешкодили 60 вибухонебезпечних предметів минулих війн та сучасності.

Про це 28 жовтня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Так, поблизу сіл Бистрик та Городок Ружинської територіальної громади Бердичівського району селяни виявили ручну гранату та два артилерійські снаряди часів Другої світової війни. У обох випадках на боєприпаси громадяни натрапляли під час збирання грибів у лісових масивах. Крім цього, неподалік від села Чайківка Радомишльської територіальної громади Житомирського району пенсіонером знайдена авіаційна бомба часів минулих війн. А у селі Краснобірка цієї ж громади місцевий житель на полі біля стежки виявив застарілу мінометну міну. На ще один артснаряд часів Другої світової війни та сучасну реактивну протитанкову гранату поблизу сіл Яблунівка та Королівка і натрапили мешканці Малинської територіальної громади. Усі небезпечні знахідки знищені фахівцями-піротехніками», -­ йдеться в повідомленні.

Також у ході обстеження території Ушомирської територіальної громади Коростенського району поблизу села Веселівка піротехніками ДСНС було виявлено та вилучено 4 мінометні міни, 46 артилерійських снарядів та 3 сучасних снаряди від реактивної системи залпового вогню «Град». Наразі усі боєприпаси вивезені на майданчик тимчасового зберігання.

Рятувальники наголошують, що правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Тому в жодному випадку не намагайтеся робити це самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків. Рятувальники попереджають бути обережними і одразу повідомляти про підозрілі знахідки за номером 101.

Нагадаємо, станом на 24 жовтня 2022 року у Житомирській області вже розмінували 600 га території: знищили майже 8 тисяч артснарядів, гранат та авіабомб.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2022 року пресслужба ГУНП інформувала, що з початку року в Житомирській області вибухотехніки поліції знешкодили понад 1 400 небезпечних боєприпасів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міна боєприпас артснаряд бомба граната піротехнік 
Матеріали по темі