Події

У Бердичівському районі судитимуть колишнього директора заводу, який дозволив звозити на околицю села сміття з іншої області

28 October 2022, 17:30

У Бердичівському районі Житомирської області судитимуть ексдиректора заводу, який влаштував стихійне сміттєзвалище на околиці села і забруднив довкілля.

Про це 28 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори Бердичівської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора заводу за фактом забруднення земель шкідливими для довкілля відходами, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, кримінальне правопорушення проти довкілля скоїв 47-річний ексдиректор приватного товариства, що у Бердичівському районі.

Зазначається, що обвинувачений незаконно, без будь-яких дозвільних документів на право поводження з відходами, за відсутності належним чином обладнаного полігону твердих побутових відходів уклав з підприємством договір про розміщення сміття.

«Так, на територію недобудованого підприємства, що на околиці села, у квітні 2019 року завезено та складовано значну кількість побутових відходів з іншої області. Унаслідок несанкціонованого сміттєзвалища забруднено земельну ділянку площею майже 400 м2, що належить державі в особі регіонального фонду держмайна», – пише пресслужба прокуратури.

За висновками експертів, це призвело до накопичення у ґрунті шкідливих речовин (сульфатів фосфору та хлоридів), вміст яких перевищує природний фон, що створює небезпеку для довкілля.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури, проводив Бердичівський райвідділ поліції.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 19 березня 2019 року жителі села Хажин Бердичівського району затримали вантажівку, яка виїхала з території недіючого цегельного заводу неподалік с. Терехова. Керманичем сміттєвоза був житель Львівської області. 22 березня 2019 року екологи разом з поліцейськими провели обшуки на території недобудованого цегельного заводу у селі Терехове в Бердичівському районі, де місцеві жителі виявили гори львівського сміття. 14 квітня 2019 року голова Семенівської ОТГ Наталія Семенюк повідомила про те, що в селі Терехове рятувальники працюють над ліквідацією пожежі в недобудові заводу.

У квітні 2019 року у селі Терехове Бердичівського району вогнеборці три дні підряд гасили пожежу у недобудові, де місцеві жителі виявили гори львівського сміття. За кілька днів потому львівське сміття в недобудові цегельного заводу зайнялося знову.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття сміттєзвалище львівське сміття Бердичівський район прокуратура  
Матеріали по темі