Фоторепортаж

«Страшенно» милі та «жахливо» затишні: як зовні прикрасили свої заклади житомирські підприємці. Фоторепортаж

31 October 2022, 16:39

Вже традиційно для нас стало милуватися декором входів і вітрин закладів міста напередодні свят. У ніч з 31 жовтня на 1 листопада у світі відзначають Хелловін. Це одна з тих дат, декор до якої є особливо видовищним.

До пандемії напередодні Хелловіну житомирські заклади перетворювали на своєрідні «кімнати страху», проте з 2021 року тенденція змінилася – все менше і менше підприємців почали декорувати свої заклади, використовуючи криваві плями, скелети і павутиння, обираючи натомість тематичний, але милий декор.

Цей рік не став винятком: більшість кав’ярень і закладів зовні прикрасили милими гарбузиками та осінніми квітами. Одиниці використовують павутиння у вікнах і силуети кажанів.

Власники розповідають, що жахіть у нашому сьогоденні і так вистачає, тож намагаються не налякати людей своїми декораціями, а створити їм затишний святковий настрій.

«Ми цьогоріч вирішили не прикрашати взагалі, думаю, це не на часі, це ж не Новий рік. Порахували, що на декор треба витратити не малі кошти і вирішили задонатити їх захисникам», – розповіла власниця одного з магазинів.

На жаль, велика частина закладів, які минулі роки прикрашали тематично свої вітрини до цієї дати, цьогоріч закрилися або ж релокувалося.

Дехто вирішив створити осінній декор, який можна забрати з собою і з'їсти – поклав у ящики яблука для містян.

Інші створили «гарбузові» фотозони, адже ця корисна осіння ягода є символом не лише Хелловіну, але й осені. А дехто вже встановив у вітрині ялинку.

Таких тенденцій притримуються й інші українські міста – більшість декору на вулицях викликає не страх, а усмішку.

У деяких містах все ж вирішили показати жахи нашого часу: так, заклади на вулиці встановили декор у вигляді лідера держави-агресора або ж мертвих ворожих солдатів.

У Житомирі знайти такий декор на вулиці біля закладів нам не довелося, «найстрашнішим» виявився один милий привид у вітрині.

Як прикрашали свої заклади житомирські підприємці з нагоди Хелловіну у 2021 році, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Хелловін гарбуз пласт пластун гідропарк  
Матеріали по темі