Політика

Естонія передала громадам Житомирської області другу партію автобусів

1 November 2022, 16:52

30 жовтня в рамках співпраці України з Естонією Олевщина отримала автобус Iveco Irisbus.

Про це повідомляє пресслужба Олевської міської ради.

«З важливою гуманітарною місією – передати автобуси громадам до Олевська завітали: перший заступник Голови парламенту Естонської Республіки Хелір Валдор Сеедер,Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск, народний депутат України від партії «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко, голова Коростенської ОВА Юрій Тарасюк та голови громад. Це вже друга партія автобусів, передана Естонським Урядом. Перші 3 автобуси раніше були передані Лугинській, Брусилівській та Малинській громадам»,- йдеться у повідомленні.

Цього разу ключі від автобусів отримали Олевська, Овруцька, Хорошівська, Березівська, Лубенська, Семенівська громади, а також Державний університет «Житомирська політехніка».

«Чекаємо вже найближчим часом ще 27 автобусів у подарунок від наших друзів-естонців для Житомирської, Полтавської та Харківської областей. Хочу наголосити, що тільки територіальні громади Житомирщини передали на потреби Збройних сил України 96 автобусів. Тому необхідність такої допомоги є вкрай важливою, адже довіз дітей і вчителів до шкіл і садочків, відвідування спортсменами змагань, участь творчих колективів у фестивалях є важливою складовою функціонування громад», - наголосив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою, народний депутат Арсеній Пушкаренко.


Нагадаємо, 27 вересня народні депутати та керівництво Житомирської ОВА взяли участь у церемонії передачі автобусів від Естонської Республіки на потреби громад трьох територіальних громад Житомирщини – Лугинської, Брусилівської та Малинської.

Як повідомляв Житомир.info, 24 вересня 2022 року стало відомо, що Естонія подарує Житомирській області 12 автобусів Iveco Irisbus, які раніше обслуговували пасажирські регулярні лінії в Естонії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Естонія автобус Олевськ нардеп Пушкаренко  
Матеріали по темі