Суспільство

«Житомиробленерго» ігнорує заклики щодо оприлюднення інформації про терміни відключення

3 November 2022, 17:53

Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» вранці 3 листопада знову надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання.

Про це йдеться у повідомлені Національної енергетичної компанії, де, зокрема, зазначено, що надання інформації стосовно термінів відключень – обов’язок обленерго.

«У Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях продовжують діяти графіки аварійних відключень (ГАВ). Обмеження електропостачання застосовано до всіх категорій споживачів. Для споживачів у м.Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях діють графіки погодинних відключень (ГПВ). В цьому форматі надати інформацію стосовно термінів відключень саме вашої вулиці або району – обов’язок місцевого оператора розподільчих мереж (обленерго). Нагадуємо, що обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян», - йдеться у повідомленні.

Станом на 17:30 год.3 листопада на сайті АТ «Житомироблнерего» оприлюднений орієнтовний перелік населених пунктів графіку відключень з датами 3-6 листопада, але при натисканні на зазначені дати показує лише перелік підприємств, установ, населених пунктів та вулиць, які планують відключати РЕМ, час запланованих відключень відсутній.


Зокрема, на 4 листопада (сектор 1) у Житомирі заплановане відключення електроенергії на вулицях: Слобідська, Комерційна, Корольова, Параджанова, Металістів, Жуйка, Зарічна, пров. Хімчанський та проїзд Паливний.

Як повідомляв Житомир.info, для усунення наслідків російських атак 1 листопада 2022 року з 06:00 Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни. 2 листопада «Укренерго» надав обленерго обсяги для обмеження електропостачання в форматі ГПВ (графік погодинних відключень) для споживачів тих самих регіонів.

Наприкінці жовтня 2022 року АТ «Житомиробленерго» почало публікувати графіки відключень на визначені дні, але час обмеження електропостачання не вказують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія обленерго відключення ГПВ 
Матеріали по темі