Влада

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить в «Дії» відображати дипломи і шкільні атестати

4 November 2022, 17:37

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить впровадити документи про освіту в «Дії».

Про це 4 листопада повідомляє пресслужба міністерства цифрової трансформації.

«Через повномасштабне вторгнення багато українців були вимушені евакуюватися до інших країн навіть без найнеобхідніших документів. Хтось втратив домівки з усіма речами, а чиїсь досі в тимчасово окупованих містах. Саме тому важливо, щоб українці мали доступ до власних документів неважливо від їх геолокації. Завдяки документам про освіту в Дії дипломи та шкільні атестати завжди будуть у смартфоні. Відображатимуться вони в українців, які досягли 14 років і мають реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), а дані про їхню освіту містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО)», - йдеться у повідомленні.

У «Дії» будуть доступні такі документи:

про базову середню освіту;

про повну загальну середню освіту;

про професійну (професійно-технічну) освіту;

про фахову передвищу освіту;

про вищу освіту (науковий ступінь).

«Документи про освіту необхідні при вступі до закладів вищої освіти чи для отримання професійної (професійно-технічної освіти), при працевлаштуванні чи оформленні до центру зайнятості. Проєкт здійснюється Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Державною податковою службою України», - наголошують у Мінцифри.

Як повідомляв Житомир.info, від 31 серпня 2022 року користувачам «Дії» стали доступні чотири нові сервіси: електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською і послуга шерингу авто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дія диплом Мінцифри освіта атестат КМУ документ 
Матеріали по темі