Суспільство

Планові відключення продовжуються: в Житомирі планують обмеження електропостачання більш ніж на 20 вулицях

7 November 2022, 09:48

В Києві та шести областях з ранку 7 листопада запроваджуються планові відключення.

Про це попереджає НЕК «Укренерго».

«Енергомережа країни ще досі не може відновити повноцінну роботу після терористичних атак росії. В частині регіонів нам доводиться запроваджувати відключення, щоб уникнути перевантаження високовольтної інфраструктури. Тому хочемо попередити українців ще раз – з 6:00 і до кінця доби будуть активними графіки планових відключень м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській,Полтавській областях. Області, які потерпатимуть від відключень ніхто не обирав – це наслідок руйнувань енергетичної інфраструктури після атак ракет та дронів. Нагадаємо, що об’єднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак 10-го, 11-го, 17-го, 22 жовтня та 2 листопада. Будуть діяти й екстрені аварійні відключення в окремих областях. Їх будуть запроваджувати обленерго у випадку, якщо дефіцит буде більшим, ніж закладено в графіки. У випадку запровадження аварійних відключень електроенергія може зникати раніше від плану, а обмеження споживання тривати довше», - йдеться у повідомленні.

Водночас на сайті АТ «Житомиробленерго» оприлюднений орієнтовний перелік населених пунктів графіку відключень на 7-10 листопада 2022 року.

Зокрема, на 7 листопада визначені райони, населенні пункти та вулиці, які приймають участь в обмеженні та аварійному відключенні електроенергії для запобігання порушення режиму роботи ОЕС України або її окремих частин внаслідок дефіциту електричної потужності, яке може бути застосоване по Житомирській області з 06 години до 11 години та з 16 години до 20 години.

«У випадку введення аварійних графіків відключень даний час буде відрізнятися», - наголошує обленерго.

Житомирський РЕМ 7 листопада планує, зокрема, застосовувати аварійні відключення для таких вулиць обласного центру: Домбровського, Перемоги, Короленка, Старовільська, 8-го Березня, Троянівська, Параджанова, Кооперативна, Металістів, Пилипа Орлика, Залізнична, Саєнко, Вересівський Шлях, Світинська, Коростенська, Княгині Ольги, Поліська, Київське шосе, Чайковського, Коростишівська, Північна, Юрія Немирича, Панаса Мирного, Росяна.

Зарічанський РЕМ планує сьогодні відключати 13 приміських сіл: Довжик, Барашівка, Давидівка, Іванівка, Левків, Клітчин, Бистри, Сінгури, Пряжів, Волиця, Скоморохи, Станишівка, Слобода-Селець.

Нагадаємо, 5 листопада графік відключень запроваджували у Києві та семи областях, серед яких була і Житомирська.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з виникненням дефіциту електричної енергії в енергосистемі України через пошкодження внаслідок російської агресії об’єктів енергетичної інфраструктури АТ «Житомиробленерго», по команді НЕК «Укренерго», водить графіки обмеження споживання електричної енергії та потужності підприємств. Наприкінці жовтня 2022 року АТ «Житомиробленерго» почало публікувати графіки відключень на визначені дні, але час обмеження електропостачання не вказував.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія Укренерго відключення електропостачання Житомиробленерго обленерго 
Матеріали по темі