Події

У Житомирі розкрили вбивство: адвокат через ревнощі застрелив конкурента, тіло вивіз до кар’єру й одружився з його колишньою дівчиною

7 November 2022, 12:37

У Житомирі розкрили резонансне вбивство та оголосили підозру 46-річному адвокату: навесні 2022 року чоловік через ревнощі застрелив конкурента, вивіз тіло до кар’єру й там утопив разом із човном. А сам одружився з його 20-річною дівчиною.

Про це 7 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«3 листопада оголошено підозру 46-річному житомирянину в умисному вбивстві. Попередньо встановлено, що чоловік під час застілля у хмільному дурмані застрелив конкурента. Мертвого наступної ночі вивіз до кар’єру та утопив разом з човном. Згодом одружився на його 20-річній дівчині. Наразі йому загрожує довічне ув’язнення», – йдеться у повідомленні.

Так, 2 травня до поліції звернулась житомирянка з повідомленням про безвісне зникнення її 31-річного сина. За словами заявниці, востаннє вона бачила його 26 квітня.

Поліцейські з’ясували, що того дня він був у компанії знайомих у будинку одного з них в обласному центрі. Однак, куди згодом подівся, ніхто не міг пояснити, посилаючись на надмір алкоголю.

Заходи зі встановлення місця перебування чоловіка тривали й коли у липні надійшло повідомлення про виявлення трупа у Богунському кар’єрі.

Поліцейські Житомирського райуправління та Слідчого управління ГУНП, які прибули на місце події, виявили у воді гумовий човен. Те, що він обгорнутий довкола людського тіла, стало очевидним, коли його витягли на берег. Навіть на перший погляд було зрозуміло, що невідомий уже давно знаходиться у водоймі і смерть його була далеко неприродньою. Майже відразу оперативники ідентифікували загиблого як 31-річного зниклого.

Згодом судово-медична експертиза засвідчила, що причиною його смерті стало проникаюче вогнепальне дробове поранення у життєво важливі органи.

Кропітка робота слідчих, оперативників та експертів зі встановлення всіх обставин вбивства тривала кілька місяців і таки принесла вагомі результати. Зібрані речові докази дали підстави для оголошення підозри 46-річному житомирянину, в будинку якого і тривало фатальне застілля.

Компанія з кількох людей розважалась, допоки між господарем та гостем не виник банальний чоловічий конфлікт… через 20-річну дівчину, яка подобалась обом. А от завершився для одного з них він трагічно. Спочатку бійка, а потім постріл з дробовика.

Усі деталі та обставини нині допрацьовують слідчі під керівництвом процесуальних керівників – обласної прокуратури. Однак уже нині зафіксовано, що підозрюваний ретельно намагався приховати скоєне і максимально знищити докази. Тіло чоловіка наступної ночі вивезли з будинку до водойми, де переклали до човна. Його дно пробили, подбавши про достатній тягар для затоплення. Майже три місяці знаходилось тіло у воді.

Наразі за умисне вбивство 46-річному чоловікові загрожує до 15 років ув’язнення. Також нині встановлюється роль і кожного з інших мимовільних очевидців чи свідків цієї драми.

За цей час 20-річна дівчина, через яку й виник конфлікт, стала дружиною підозрюваного та готується до материнства.


Відео ГУНП у Житомирській області

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури надали деякі подробиці, зазначивши, що вбивство сталося у будинку підозрюваного.

«Слідством установлено, що умисне вбивство у квітні цього року 46-річний адвокат скоїв у власному будинку, у м. Житомирі.

Того дня господар у компанії чотирьох осіб, серед яких була і його подруга, колишня співмешканка потерпілого, розпивали алкогольні напої. Згодом до них приєднався і потерпілий, та під час застілля почав з’ясовувати стосунки із колишньою співмешканкою, ображаючи її.

Коли ж жінка разом з одним із присутніх вийшли з помешкання, суперечка виникла вже між адвокатом та потерпілим. Сварка, підігріта алкоголем і ревнощами, переросла у фізичну розправу: підозрюваний спочатку заподіяв потерпілому декілька сильних ударів, а потім здійснив постріл з вогнепальної зброї. Від одержаного поранення чоловік помер.

Аби приховати скоєне, у будинку прибрали сліди злочину, а наступного дня, прикріпивши до тіла потерпілого вантаж, відвезли до кар’єра на околиці Житомира та опустили на дно водойми. Тривалий час чоловік вважався безвісти зниклий, аж поки тіло, яке спливло, виявив місцевий житель.

Досудове розслідування триває», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, 17 липня 2022 року на околиці Житомира у водоймі знайшли тіло чоловіка, який із травня розшукувався як безвісно зниклий. «Під час огляду поліцейські зафіксували усі обставини події. Вони вказують на насильницький характер смерті чоловіка. Наразі призначено відповідну судово-медичну експертизу. Також оперативники кримінальної поліції встановили особу загиблого – 32-річного жителя обласного центру», – інформували у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, близько 4.30 13 червня 2021 біля річки у селі Ліщин Житомирського району знайшли мертвим місцевого жителя, 1992 року народження. На тілі чоловіка були виявлені численні видимі травми, а експертиза підтвердила, що смерть настала внаслідок ушкоджень: переломів, травмування внутрішніх органів і крововиливу під оболонку головного мозку.

Тоді правоохоронці опитали людей, які останніми бачили загиблого живим, і з’ясували, що за годину до виявлення тіла він веселився у місцевому барі, але бійки чи будь-яких конфліктів там не було.

Наприкінці серпня 2021 правоохоронці розкрили особливо тяжкий злочин – вбивство чоловіка, тіло якого на світанку 13 червня 2021 виявили на березі річки Гуйва в селі Ліщин Житомирського району.

24 грудня 2021 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що справу 27-річного жителя Житомирського району, який в червні 2021 на березі Гуйви в селі Ліщин, забив до смерті товариша, скерували до суду. Експертиза визнала молодика осудним, його судитимуть ще й за побиття двох односельчан та насилля над працівником правоохоронного органу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство кар’єр тіло труп потопельник  
Матеріали по темі