Влада

Керівник Житомирської облради звільнив Світлану Гресь з посади в.о. директора літературного музею і призначив керувати бібліотекою

8 November 2022, 11:02

Заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, який зараз є в.о. голови облради, звільнив Світлану Гресь з посади керівника обласного літературного музею та відразу призначив керувати бібліотекою.

Відповідні розпорядження 7 листопада оприлюднені на сайті облради.

«Звільнити Гресь Світлану Миколаївну з посади виконуючої обов’язки директора Житомирського обласного літературного музею Житомирської обласної ради 01 листопада 2022 року за угодою сторін, згідно з пунктом 1 частини 1 статті 36 Кодексу законів про працю України», - йдеться у розпорядженні від 31 жовтня.

Зазначимо, що за пропозицією управління культури та туризму ОДА був розроблений проєкт рішення про припинення Житомирського обласного літературного музею Житомирської обласної ради реорганізувавши його шляхом приєднання до комунального закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради. За цей проєкт депутати проголосували на сесії облради 14 липня 2022 року.

«Призначити Гресь Світлану Миколаївну виконуючою обов’язки директора обласної бібліотеки для дітей Житомирської обласної ради тимчасово, з 02 листопада 2022 року до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до спливу дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану», - йдеться у розпорядженні, підписаному 1 листопада.

Зауважимо, що на сесії 14 липня 2022 року депутати проголосували за зміну назви Обласної бібліотеки для дітей Житомирської обласної ради на Обласну бібліотеку для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради. Розпорядженням від 21 жовтня заступник голови облради Володимир Ширма звільнив Людмилу Михальчук з посади директора обласної бібліотеки для дітей Житомирської обласної ради 1 листопада 2022 року у зв’язку із закінченням строку трудового договору.

Як повідомляв Житомир.info, Світлана Гресь у червні 2014 року очолила департамент сім’ї молоді та спорту Житомирської ОДА. У 2015 році департамент перейменували в управління, а з квітні 2018 року змінили назву на управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту. В листопаді 2019 року письменницю, голову Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Світлану Гресь президент Володимир Зеленський нагородив орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. В 2019 році, після упорядкування структури ОДА Гресь працювала заступником директора департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА – начальником управління культури та туризму і звільнилася з посади 21 січня 2021 року. 26 січня цього ж року Світлана Гресь була призначена в.о. директора літературного музею обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звільнення Гресь музей Ширма бібліотека призначення 
Матеріали по темі