Події

Житель Житомирської області пошкодив на місцевому цвинтарі близько десятка надгробків

8 November 2022, 11:30

7 листопада до поліції надійшло повідомлення з Пулинської громади про пошкодження близько десятка надгробків на місцевому кладовищі. Правоохоронці встановили, що до наруги над могилами причетний 50-річний місцевий житель з вадами психічного здоров’я.

Про це 8 листопада повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП. Попередньо, у період з 6 по 7 листопада було пошкоджено пам’ятники, встановлені на 11 могилах шляхом повалення частин стел на надгробні плити. Правоохоронці зафіксували всі обставини та розпочали першочергові заходи із встановлення причетних до події. За зібраними свідченнями правопорушення вчинив 50-річний місцевий житель. Його розшукали за місцем проживання. Встановлено, що чоловік має вади психічного здоров’я та ним опікуються рідні. Причини свого вчинку він не зміг пояснити», - йдеться в повідомленні.

Триває з’ясування всіх обставин та встановлення обсягів завданої шкоди.

У поліції нагадують, що чинним законодавством встановлено кримінальну відповідальність за наругу над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого (ст. 297 КК України). Такі протиправні дії караються штрафом від 17 000 до 68 000 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 24 жовтня пресслужба поліції інформувала, що у с. Денишах Житомирської області 27-річний чоловік пошкодив пам’ятники та надгробні плити на двох сусідніх могилах.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 31 грудня на 1 січня 2022 року у селі Слобода-Селець Станишівської громади на місцевому кладовищі невідомі побили надгробки на 14 могилах. 5 січня 2022 року у поліції повідомили, що встановили підозрюваного у вандалізмі на кладовищі під Житомиром: ним виявився 19-річний житель Станишівської громади, який жив неподалік цвинтаря та часто заходив до могил за солодощами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вандалізм вандал кладовище цвинтар пам’ятник могила 
Матеріали по темі