Влада

На онлайн-зустрічі із представниками Португалії говорили про будівництво сучасного освітнього хабу на місці ліцею №25 у Житомирі

8 November 2022, 13:34

Місцева влада разом з представниками Уряду Португалії та міжнародними партнерами обговорили кроки, необхідні для переходу до безпосереднього проєктування та відбудови на місці ліцею №25 сучасного інноваційного освітнього хабу.

Про це 8 листопада розповів Віталій Бунечко.

«Зустріч, що відбулася сьогодні, стала логічним продовженням тісного діалогу, що відбувся у Житомирі під час візиту Міністра закордонних справ Португалії на День Незалежності України. Саме тоді, упродовж постійних повітряних тривог ми мали дуже продуктивну розмову у бомбосховищі, яка тривала понад півтори години. Сьогодні кожна зі сторін презентувала своє бачення плану розбудови та наступних кроків подальшої реалізації проєкту. Адже ми говоримо про один із найбільших інфраструктурних проєктів, що буде реалізовано в області за останні декілька років. Передусім, ми говоримо про нову філософію закладу, його перебудову на сучасний ліцей з унікальною європейською програмою навчання», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає начальник ОВА, це буде перша освітня програма в Україні зі створенням відкритого освітнього простору, що буде втілений за долученням міжнародних науковців, дослідників та підприємців. Сюди входить будівництво експерементаріуму, сучасних мегалабораторій, ІТ-студій, музею науки та сучасних технологій.

Також португальська сторона має намір допомогти вчителям Житомирщини підвищити рівень своїх навичок на базі освітніх центрів Португалії.

Нагадаємо, 24 серпня, у День Незалежності України, Житомир відвідали міністр закордонних справ Португалії, а також посол цієї країни: говорили про відновлення освітніх закладів. Зауважимо, цього дня майже постійно зберігалася загроза ракетно-бомбових ударів, зустріч закордонних гостей з місцевою владою відбулася у бомбосховищі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей № 25 обстріл руйнування будівництво школа Бунечко Португалія 
Матеріали по темі