Здоров'я

З початку року в Житомирській області на ботулізм хворіли семеро людей: отруїлися домашніми консервами

8 November 2022, 15:48

За січень-жовтень 2022 року в Житомирській області зареєстрували 6 випадків ботулізму, занедужали семеро людей (в одному з випадків було двоє постраждалих). Отруєння спричиняли, зокрема, м’ясні й рибні домашні консерви.

Про це 8 листопада повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«За 10 місяців поточного року по області зареєстровано 6 побутових випадків захворювання на ботулізм, внаслідок яких постраждало 7 дорослих осіб (жителі Овруцького району – 2 випадки, Любарського, Олевського, Романівського та Брусилівського районів – по 1)», – йдеться у повідомленні.

Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: риба сушена, рибні консерви в томаті та м’ясна тушкованка.

Зазначається, що за аналогічний період минулого року в області було зареєстровано 5 випадків ботулізму, де постраждало 6 осіб, у тому числі й одна дитина до 17 років.

У ГУ Держпродспоживслужби також зауважують, що за 9 місяців 2022 року в цілому по Україні розслідувано 55 випадів ботулізму з 61 постраждалим, із них 2 хворих померло. Летальні випадки пов’язані з вживанням продукції домашнього виготовлення (м’ясного паштету та риби сушеної, придбаної з рук в місці стихійної торгівлі).

Випадків отруєння грибами за 10 місяців 2022 року в Житомирській області не було (за аналогічний період минулого року було зареєстровано 1 випадок з 2-ма постраждалими).

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2022 року в Житомирській області зареєстрували два випадки ботулізму. Занедужали жителі Любарщини та Олевщини, які їли домашні консерви.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ботулізм отруєння Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі