Економіка

Кабмін скасував ПДВ та ввізне мито на імпорт генераторів і акумуляторів

9 November 2022, 09:47

Уряд затвердив постанову щодо звільнення від сплати ПДВ та в’їзного мита важливих для проходження опалювального сезону товарів.

Про це 8 листопада на засіданні Кабінету міністрів повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні Кабінет Міністрів затвердить постанову, завдяки якій від сплати ПДВ та ввізного мита будуть звільнені важливі для проходження цього опалювального сезону товари. Мова йде про газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла. Це важливо, аби зараз прискорити ремонти, покращити забезпечення світлом, і теплом, задовільнити попит населення, а також зменшити ціни на відповідну продукцію», - наголосив глава Уряду.

Постанова щодо звільнення від сплати податків генераторів та акумуляторів ще не оприлюднена, натомість в соцмережах розповсюджують додаток до проєкту постанови:



Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 24 жовтня з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділили 65 млн грн на придбання генераторів. Мер розповів, що через постійну загрозу обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури, влада Житомира випрацювала алгоритм дій у разі повного відключення електроенергії.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 20 жовтня 2022 року мер Житомира розповідав про початок опалювального сезону та анонсував виділення коштів на закупівлю надпотужних генераторів, які забезпечать безперебійну роботу життєво важливих комунальних підприємств міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ генератор Шмигаль опалювальний сезон опалення мито ПДВ  
Матеріали по темі