Події

Тренера бердичівської спортшколи, який розбещував 11-річну дівчину, ув’язнили на 6,5 років та зобов’язали сплатити 150 тис. грн компенсації

10 November 2022, 14:28

У Бердичеві тренера спортивного клубу, який розбещував малолітню дівчину, ув’язнили до 6 років та 6 місяців та зобов’язали сплатити понад 150 тис. грн.

Про це 10 листопада повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної та Бердичівської окружної прокуратур місцевого жителя визнано винним у розбещенні малолітньої дитини, вчинене особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілої (ч. 2 ст. 156 КК України). Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строк на 6 років і 6 місяців та сплати понад 150 тис. грн заподіяної моральної шкоди. Також вироком суду його позбавлено права обіймати посади, пов'язані з роботою з особами віком до 18 років, та займатися навчальною та/або виховною діяльністю осіб віком до 18 років строком на 3 роки», - йдеться в повідомленні.

Прокурори у суді довели, що фахівець спортивного клубу (на час скоєння злочину йому було 55 років), що діє при комунальному закладі міста Бердичева, у жовтні 2018 року вчинив розбещення малолітньої учасниці клубу.

Так, обвинувачений, перебуваючи на викладацькій роботі, пов’язаній із підготовкою підлітків до участі у спортивних змаганнях, залишав малолітню у клубі після занять, та, користуючись своєю фізичною перевагою, примушував її до задоволення власної статевої пристрасті.

Інформацію щодо обвинуваченого включено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 року начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко інформував, що поліція відреагувала на звернення бердичівлянки про вчинення розпусних дій тренером спортивної школи відносно її неповнолітньої доньки. 26 жовтня 2018 затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину. Також Печененко наголошував, що поліція має «беззаперечні докази його провини» у скоєнні тяжкого злочину, за який загрожує від 5 до 8 років за ґратами.

23 липня 2019 року за словами бердичівлян стало відомо, що підозрюваний у педофілії тренер спокійно розгулює містом. Речник ГУНП інформувала, що на момент досудового розслідування підозрюваний перебував під заставою і міг вільно переміщатися містом. А у пресслужбі прокуратури Житомирської області для Житомир.info зазначали, що на той час до підозрюваного дійсно був застосований запобіжний захід у вигляді внесеної за нього застави у розмірі 136 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: педофіл розбещення тренер Бердичів прокуратура 
Матеріали по темі