Місто

Як у Житомирі демонтували бронзове погруддя російського поета Пушкіна

11 November 2022, 07:10

З центра Житомира 11 листопада прибрали пам’ятник російського поета Олександра Пушкіна, який був створений наприкінці 19 століття.

Спершу комунальники демонтували з постаменту ініціали, далі черга була за погруддям, яке за лічені хвилини опинилося у кузові крана - маніпулятора. Напередодні міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що в подальшому пам’ятник планують обміняти на українських військовополонених або ж віддати до музею. А поки він зберігатиметься на КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

Нагадаємо, надвечір 9 листопада мер Житомира через соцмережу звернувся до містян із закликом обговорити долю пам’ятника Пушкіну, що стоїть у середмісті. Зокрема, обміняти його на українських військовополонених чи віддати до музею. За менш як добу, по обіді 10 листопада, допис зібрав понад 4 тисячі коментарів.
10 листопада Сергій Сухомлин почув житомирян і сказав, що хоче звернутись до російських пропагандистів, щоб обміняти пам’ятник Пушкіну на наших полонених.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2022 року Сергій Сухомлин заявляв, що тільки через міський референдум треба вирішувати демонтувати чи залишити пам’ятник Пушкіну в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам'ятник Пушкін демонтаж 
Матеріали по темі