Місто

Через обурення водіїв у Житомирі зняли знак «Рух праворуч» при виїзді зі Старого бульвару, який простояв всього один день

11 November 2022, 16:35

Днями у Житомирі при виїзді зі Старого бульвару встановили знак «Рух праворуч», який викликав обурення у водіїв.

У соцмережах автовласники почали публікувати пости після встановлення знака «Рух праворуч» на виїзді зі Старого бульвару, критикуючи рішення влади.

Зокрема, колишній начальник автобусного парку Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Роман Мусійчук, який влітку цього року працював начальником служби контролю громадського транспорту, на своїй сторінці у Facebook написав, що не розуміє логіки встановлення цього знака.


Користувачі соцмережі підтримали думку автора поста і почали стверджувати, що рішення про встановлення знака лише посприяє створенню заторів у центрі міста.



Скріншоти із Facebook-сторінки Романа Мусійчука

Згодом 10 листопада у Житомирській міській раді повідомили, що комісія з безпеки дорожнього руху проголосувала за те, щоб дорожній знак «Рух праворуч» прибрати.

«Сьогодні відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху. На ній було прийнято рішення не повертати знак "Рух праворуч" при виїзді зі Старого бульвару, який повісили раніше. Встановлення знаку, що дозволяв виїзд з бульвару тільки праворуч, викликав резонанс серед водіїв, тому знак зняли і вирішили не повертати. Тож, по вул. В. Бердичівській, при виїзді зі Старого бульвару, подвійну суцільну замінять на розмітку 1.11, що поділяє транспортні потоки протилежних або попутних напрямків на ділянках доріг, де перестроювання дозволено лише з однієї смуги. Тобто виїжджати можна, заїжджати – ні. Рухатися при виїзді зі Старого бульвару буде дозволено у всіх напрямках.», - йдеться в повідомленні.

У коментарі для Житомир.info заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук уточнив, що у проєкті той знак був присутній, проте він не був установлений. Після отримання припису-вимоги від патрульної поліції його установили.

Зауважимо, знак установили 8 листопада, а вже на наступний день, 9 листопада, його зняли.

Нагадаємо, 21 червня міська рада інформувала, що на вулиці Театральній, на ділянці від Великої Бердичівської до майдану Перемоги, наноситимуть нову розмітку. 24 червня міська влада попередила, що з 27 червня діятиме нова схема організації дорожнього руху на Театральній, а патрульні нагадали про штрафи за порушення ПДР. Уранці 27 червня охочих запаркувати свою автівку на смузі руху громадського транспорту було небагато – тут працювали і патрульна поліція, й інспектори з паркування. До 11-ї ранку інспектори з паркування вже встигли виписати 4 штрафи, ще 2 – патрульні поліцейські.

5 липня 2022 року журналісти Житомир.info дізнавалися, як у Житомирі водії призвичаювалися до нової розмітки на Театральній: за тиждень патрульні склали 19 протоколів на порушників.

Яна Соколівська, журналістка Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: знак дорожній знак Старий бульвар розмітка Шевчук Мусійчук 
Матеріали по темі