Події

У Житомирській області отримав підозру директор підприємства, який наказав відходи молочної продукції зливати на околиці села

11 November 2022, 17:24

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури, за наявності достатніх доказів, директору підприємства повідомили про підозру у забрудненні земель речовинами і відходами, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 239 КК України).

Про це 11 листопада повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідством установлено, що директор приватного підприємства, яке займається виробництвом молочної продукції, тривалий час, протягом грудня 2017 - серпня 2022 років надавав підлеглим незаконні вказівки щодо вивезення та скидання виробничих відходів у недозволених місцях. Зокрема, у порушення спеціальних дозвільних правил, відходи від молочної продукції систематично скидалися безпосередньо у відкритий ґрунт на околиці села Березівської сільської ради Житомирського району. За висновками експертів, унаслідок цього на земельній ділянці площею 8,2 га утворилися цілі водойми з відходів, які містять шкідливі хімічні речовини, що проникають у ґрунтові води та створюють небезпеку. Протиправними діями довкіллю заподіяно збитків на загальну суму майже 775 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

В Єдиному реєстрі судових рішень Житомир.info вдалося знайти матеріали цієї справи, які відображені в ухвалах суду під час розслідування у кримінальному провадженні від 7 червня 2021 року. Підприємство, директору якого оголошено про підозру, це ТОВ «Заможне Мілк Трейд»: зареєстроване в грудні 2017 року в селі Заможне Житомирського району, основний вид діяльності – перероблення молока, виробництво масла та сиру, статутний капітал – 10 тис. грн, власник та директор – Ящук Ігор Олегович.

«Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 04.11.2020 року № 241, загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок забруднення земель площею 82 651,0 м2 (8,2651 га) за межами с. Заможне на території Березівської сільської ради Житомирського району становить 774 217 грн 75 коп.», - йдеться в одній із ухвал суду.

Скріншот з ухвали суду

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня 2022 року прокурори Бердичівської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора заводу, який влаштував стихійне сміттєзвалище на околиці села і забруднив довкілля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура підозра забруднення земель молокозавод довкілля  
Матеріали по темі