Події

У місті Житомирської області водійка напідпитку запропонувала поліцейським 3 тис грн: отримала кілька протоколів і кримінальну справу

14 November 2022, 12:36

За добу 11 листопада поліцейські викрили кількох жителів Житомирської області у вчиненні правопорушень на автошляхах. Аби уникнути подальших перевірок та покарання, водії намагалися «вирішити питання» за допомогою неправомірної вигоди, пропонованої правоохоронцям. Нині розпочаті досудові розслідування.

Про це 14 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Так, 11 листопада у Глибочицькій громаді поліцейські сектору реагування відділу поліції №1 Житомирського райуправління проводили заходи із запобігання нелегальному обігу деревини. Відтак близько 6:00 вони зупинили для перевірки автомобіль ГАЗ, в якому перевозились дубові колоди. Як з’ясувалось, документів, які б підтверджували легальність транспортування такого вантажу, у водія, 46-річного жителя Новогуйвинської громади, не було. Аби уникнути подальшого з’ясування обставин, керманич запропонував поліцейським гроші, які, попри застереження, поклав до службового автомобіля. Усі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи поліції та вилучили свідчення протиправних діянь.

Увечері цієї ж доби хабар за непритягнення до адміністративної відповідальності поліцейським запропонувала 33-річна жителька м. Новограда-Волинського. Жінку, яка керувала автомобілем Citroen Berlingo, зупинили у місті за порушення Правил дорожнього руху. А під час спілкування поліцейські запідозрили, що вона сіла за кермо у нетверезому стані. Проходити відповідне обстеження водійка відмовилась та намагалась «залагодити питання», запропонувавши правоохоронцям грошову винагороду у 3 тисячі гривень. Тож відносно неї були складені адміністративні матеріали за низку правопорушень: ч. 5 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами), ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху), ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. А обставини пропозиції неправомірної вигоди зафіксувала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського РВП.

Майже опівночі 11 листопада інспектори відділення поліції №1 (смт Ємільчине) Новоград-Волинського райвідділу зупинили на вулиці смт Яблунця автомобіль Peugeot. Водій, 31-річний місцевий житель, перебував за кермом з явними ознаками сп’яніння. Від проходження обстеження він відмовився, натомість запропонував поліцейським кілька сотень гривень за непритягнення його до відповідальності. Тож обставини також задокументували працівники слідчо-оперативної групи поліції. Чоловік, окрім оформлення відносно нього адмінматеріалів за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) КУпАП, нині став ще й фігурантом кримінального провадження.

У всіх випадках до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Як повідомляв Житомир.info, 3 листопада 2022 року в Овруцькій громаді Житомирської області патрульні зупинили ВАЗ задля перевірки. Виявилося, що водій був п’яний. Аби уникнути адмінвідповідальності, чоловік запропонував відкупне поліцейським – 2 тис. грн. «Залагодити питання» не вийшло, тож нині він дає пояснення слідчим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій хабар Новоград-Волинський Ємільчине Глибочицька громада  
Матеріали по темі