Фоторепортаж

Як під час війни працює найстаріший житомирський кінотеатр, якому через місяць виповниться 106 років. Фоторепортаж

14 November 2022, 15:38

Спеціалізований дитячий кінотеатр вже 74 роки працює як кінотеатр імені Івана Франка. А взагалі як кінотеатр ця будівля функціонує з 1916 року. Тут бережуть старе та активно впроваджують нове. У апаратній працює кіномеханік. Зараз він транслює мультсеріал на сучасному обладнанні. Проте зберегли тут і старий плівковий апарат, і фільми до нього.

У репертуарі фільми й мультфільми на будь-який смак: дитячі й дорослі, українські та іноземні.

Окремо ведеться робота з патріотичного виховання молоді. У співпраці з навчальними закладами для дітей влаштовують українські прем'єри зі знімальними групами, виховні години, кіноклуби тощо.

Політика кінотеатру така, що навіть для одного глядача тут проводитимуть кінопоказ. Зал розрахований на 225 посадкових місць. Ціни на квитки під час повномасштабної війни не змінилися - 55 грн/дитячий, 75 грн/дорослий, по 40 грн/колективні (для шкіл)

«У нас зараз ще більший акцент на дітей - з'явилося ще більше дитячих зон. Ми зменшили режим роботи - зараз функціонує 4 сеанси на день. Раніше було 6. У нас є три найближчих укриття, які знаходяться у доступності 50-100 метрів. Адреси укриттів вказані у холі кінотеатру. Ми повідомляємо батьків про алгоритм дій у разі тривоги: батьки мають забрати дітей та супроводити їх у сховище. Якщо перегляд колективний (школи), то наш спеціаліст проводить групу до найближчого укриття. Коли лунає сигнал тривоги, ми зупиняємо сеанс, і якщо впродовж 20 хвилин тривога не закінчується, з цими ж квитками люди можуть прийти у будь-який інший день на будь-який сеанс», – розповідає директор КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Олександр Шевчук.

Працівники кінотеатру розповідають, що для діток, які прийшли подивитися мультфільм, тривоги - ще те випробування, адже їм цікаво додивитися мультик, тож вони можуть плакати та не хотіти йти в укриття.

Дворик кінотеатру став дуже популярним серед любителів фотосесій - тут щовихідних фотографуються не лише відвідувачі, але й навіть весільні пари.

Нагадаємо, у 2021 році у житомирському кінотеатрі проводили спеціальні «тихі сеанси» для глядачів з маленькими дітками, а у 2022 році збирали допомогу для мешканців деокупованого Куп’янська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі