Події

Поліція викрила чотирьох житомирян, які виготовляли наркотики у домашній лабораторії та розповсюджували їх через «закладки»

14 November 2022, 16:54

Правоохоронці викрили протиправну діяльність чотирьох житомирян, які спеціалізувались на виготовленні та розповсюдженні наркотичних та психотропних засобів в обласному центрі. Днями поліцейські провели низку санкціонованих обшуків і вилучили речові докази. Трьом чоловікам уже повідомлено про підозри. Досудове розслідування триває.

Про це 14 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Протиправну діяльність наркокартелю викрили та певний час ретельно документували слідчі Слідчого управління ГУНП Житомирщини за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

«У ході розслідування кримінального провадження правоохоронці встановили, що до групи наркоторговців увійшли четверо житомирян, віком від 21 до 38 років. За спільною домовленістю у квартирі одного з них, 32-річного фігуранта, було облаштовано мінілабораторію з виготовлення наркотичних та психотропних засобів. Інші учасники були задіяні у схемі подальшого розповсюдження готових заборонених речовин. Аби мінімізувати контакти з потенційними покупцями, чоловіки здійснювали продаж здебільшого через так звані закладки, а кошти зараховувались на банківські картки», – йдеться у повідомленні.

Оперативники поліції задокументували низку фактів збуту учасниками ОЗГ наркотиків і психотропу. Вилучені речовини дослідили експерти регіонального Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Днями поліцейські провели санкціоновані слідчі дії у житлових приміщеннях, пов’язаних із учасниками злочинної групи. У результаті обшуків вилучили докази протиправної діяльності: обладнання для виготовлення наркотиків і психотропів, рослинну нарковмісну сировину і синтетичний порошок у згортках та інші речі.

За вже зібраними відомостями та результатами проведених досліджень трьом з учасників групи за погодженням з процесуальними керівниками слідчі Слідчого управління ГУНП оголосили про підозри за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. А 32-річному чоловікові, у помешканні якого функціонувала лабораторія, - ще й за чч. 1, 2 ст. 311 ( Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Вирішується питання про оголошення підозри четвертому фігуранту. Досудове розслідування триває.

За чинним законодавством учасникам наркокартелю може загрожувати від 6 до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 11 листопада 2022 року у поліції розповідали про подібне правопорушення. Так, 10 листопада поліцейські перевірили інформацію та викрили у квартирі 35-річного житомирянина лабораторію з виготовлення психотропу. Вилучили ємності та пляшки з прозорою та червоною рідинами, шприци з рідкими речовинами, паперові згортки з білим і рожевим порошком, склянки з чорним порошком, електронні ваги та інше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркотик закладка наркодилер нарколабораторія амфетамін  
Матеріали по темі