Події

Злякалися скандалу матері та її співмешканця і проти ночі втекли з дому: у Житомирі в жінки вилучили двох дітей

15 November 2022, 09:36

У Житомирі ювенальні інспектори та працівники соціальних служб вилучили двох дітей у безвідповідальної матері. Дітей забрали після того, як вони змушені були заночувати у нежитловій будівлі, ховаючись від нетверезих скандалів матері та її співмешканця.

Про це 14 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Днями до поліції надійшло повідомлення про двох бездоглядних дітей. Їх матір, яку правоохоронці швидко встановили, забула про них більше, ніж на добу. А ті, злякавшись чергового нетверезого скандалу матері та її співмешканця, проти ночі втекли з дому. Нині діти у лікарні, а відповідні служби працюють над їх захистом», – розповідають правоохоронці.

Про знайд поліцейським Житомирського райуправління повідомили працівники позашкільного освітнього закладу одного з мікрорайонів міста. Діти ночували в їх приміщенні, а вранці відмовились повертатись додому.

Ювенальні інспектори одразу впізнали знайд, 13-річного підлітка та його 6-річну сестру. З їх родиною вони уже давно знайомі через постійні негаразди у ній. Дітей виховує одна матір і час від часу жінка разом з співмешканцем зловживають алкоголем.

За словами хлопця, напередодні увечері знову було застілля і під дією спиртного обоє дорослих стали агресивні. Злякавшись їх голосних розбірок, старший брат одягнув сестру та обоє утекли з оселі. Сховались у сусідній будівлі, де знали про наявність можливості переночувати. У цьому сховищі їх наступного ранку і застала прибиральниця.

Матір дітей уже неодноразово притягувалася до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків. Цього разу вона розпочала пошуки сина й доньки лише ближче до обіду наступного дня, зателефонувавши хлопцеві. Однак розмовляти з поліцейськими чи соцпрацівниками, які уже опікувались дітьми, не стала. Донині жінка так і не з’явилася для з’ясування, де ж її діти. Ігнорує вона й телефонні дзвінки правоохоронців та інспекторів відповідних служб.

За таких обставин було прийнято рішення про вилучення дітей з родини. Нині вони у дитячій лікарні. Матір там не з’являлась, як і за місцем проживання. Відносно неї будуть складені адміністративні матеріали за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. А соціальні служби вирішують питання про позбавлення її батьківських прав.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня 2022 Ювенальна превенція Житомирської області розповідала про подібний випадок у Бердичівському районі. Так, до поліції надійшло повідомлення про те, що у жительки одного із сіл знаходиться сусідська однорічна дівчинка. Натомість про місцезнаходження її батьків нічого не відомо. Виявилося, що батьки покинули дитину саму в холодній хаті. Дівчинку забрали до медичного закладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: батьківський обов’язок мати недогляд дитина батьки ювенальна превенція  
Матеріали по темі