Суспільство

В Житомирі 15 листопада планують застосувати обмеження електропостачання на більш ніж 30 вулицях

15 November 2022, 10:02

В Житомирській області 15 листопада тривають планові відключення електроенергії.

Про це вранці 15 листопада нагадує пресслужба обласної військової адміністрації.

«В області продовжує діяти режим економії електроенергії. Житомирщина намагається заощаджувати, щоб допомогти енергосистемі України тримати баланс завдяки спільному тандему, підтримки та співпраці з боку підприємств, бізнесу та побутових споживачів. Ми маємо позитивну цифру економії електроенергії – понад 10% від звичайного споживання. Водночас за інформацією від «Житомиробленерго», ми спостерігаємо ріст використання електроприладів в період з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 20:00. Всі ми повинні розуміти, що відповідальність за світло та інші ресурси в наших домівках й робочих місцях покладена на кожного мешканця області. Отже, й надалі дотримуємося рекомендацій по економії і споживає електроенергію свідомо», - йдеться у повідомленні.

В оприлюдненому на сайті обленерго графіку планових відключень на 15 листопада, зазначається, що відключення «може бути застосоване по Житомирській області з 06 години до 11 години та 16 години до 20 години».

Житомирський РЕМ, зокрема, планує на 15 листопада обмеження електропостачання на більш ніж 30 вулицях обласного центру: Домбровського, Перемоги, Короленка, Старовільська, 8-го Березня, Троянівська, Покровська, Київська, Грушевського, Мазепи, Князів Острозьких, Новосіння, Чехова, Східна, Монтана, Параджанова, Кооперативна, Металістів, Пилипа Орлика, Залізнична, Саєнко, Вересівський Шлях, Світинська, Коростенська, Княгині Ольги, Поліська, Київське шосе, Чайковського, Коростишівська, Північна, Юрія Немирича, Панаса Мирного, Росяна.

Нагадаємо, ввечері 12 листопада в Житомирській області були запроваджені аварійні відключення: п'ять РЕМ вимкнули електроенергію.

Спростування найбільш розповсюджених фейків про відключення електроенергії читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з виникненням дефіциту електричної енергії в енергосистемі України через пошкодження внаслідок російської агресії об’єктів енергетичної інфраструктури АТ «Житомиробленерго», по команді НЕК «Укренерго», водить графіки обмеження споживання електричної енергії та потужності підприємств. Наприкінці жовтня 2022 року АТ «Житомиробленерго» почало публікувати графіки відключень на визначені дні, а згодом у графіках почали вказувати орієнтовні години застосування обмежень вранці і ввечері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія відключення електропостачання Житомиробленерго обленерго ОВА 
Матеріали по темі