Події

Переховувались від слідства, ухилялись від вироків: за 2 тижні поліція Житомирської області знайшла понад 30 людей, оголошених у розшук

17 November 2022, 10:47

За два тижні посилених заходів оперативники поліції Житомирської області розшукали понад три десятка осіб, які переховувались від органів досудового розслідування чи суду або ухилялись від виконання покарань за вироками судів.

Про це 17 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«За інформацією Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини, у період посилених заходів оперативників, що тривали упродовж двох тижнів, правоохоронці встановили місцеперебування 32 людей. Причому, третина з них були оголошені в розшук ще у минулих роках», – йдеться у повідомленні.

Вказані особи є фігурантами кримінальних проваджень, обвинувачуваними у протиправних діяннях або вже засудженими. Так, 7 з розшуканих переховувались від органів досудового розслідування, 15 – від судових органів та 4 ухилялись від виконання вироків судів, що вступили у законну силу.

У поліції зазначають, що серед 11 затриманих поліцейськими у порядку чинного законодавства є причетні до розбою, грабежів та інших злочинів.

Так, наприкінці жовтня оперативники сектору кримінальної поліції відділу №1 (Овруч) Коростенського райуправління встановили місцезнаходження та затримали 42-річного чоловіка, який був засуджений за незаконне поводження зі зброєю чи боєприпасами, крадіжку, а також умисне пошкодження ліній зв’язку. Уникав покарання і переховувався чоловік з липня цього року.

У ГУНП нагадують громадянам, що поліція приймає звернення про безвісне зникнення людей, у тому числі у місцях проведення бойових дій, та проводить заходи для встановлення їх місця знаходження. Для подання такої заяви близькі родичі зниклої людини або інші особи, яким відомо про факт зникнення, можуть зателефонувати на спецлінію 102 або за номером «гарячої» лінії 0894201867 (цілодобово), безпосереднього звернутися до територіального підрозділу поліції або ж направити таку інформацію поштою.

Як повідомляв Житомир.info, 7 листопада 2022 року поліція інформувала про розшук 28-річного засудженого Едуарда Дмитренка, який 5 листопада втік з виправної установи міста Бердичева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук зникнення поліція ухиляння переховування  
Матеріали по темі