Події

У Житомирській області шахраї-мародери від імені керівництва ОВА «збирають допомогу» звільненим населеним пунктам Херсонщини

18 November 2022, 09:50

Шахраї продовжують вводити в оману підприємців і небайдужих жителів Житомирської області та виманювати гроші під виглядом збору допомоги. Зокрема, аферисти почали збирати допомогу деокупованим населеним пунктам Херсонщини.

Про це 17 листопада повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Отримуємо чергові повідомлення про те, що шахраї від імені керівництва Житомирської ОВА продовжують вводити в оману бізнес й небайдужих жителів області та виманювати гроші під виглядом збору допомоги! Цього разу шахраї-мародери вирішили зіграти на емоціях від звільнення Херсону і виманюють кошти на допомогу деокупованим населеним пунктам Херсонської області», – йдеться у дописі.

Віталій Бунечко звертає увагу, що Житомирська обласна військова адміністрація не збирає кошти на картки. Керівник ОВА закликає: якщо до вас звертаються з таким проханням, не надсилайте гроші та повідомте про шахраїв у правоохоронні органи.

Нагадаємо, наприкінці травня 2022 року Житомирська ОВА повідомляла, що шахраї від імені Житомирської обласної військової адміністрації прислали лист на підприємство і просили перерахувати гроші для допомоги ЗСУ.

4 липня заступник начальника Житомирської ОВА Олександр Федько інформував, що шахраї продовжують користуватися довірою жителів Житомирщини та намагаються виманювати гроші нібито для потреб армії. Фальшиві листи, підписані керівництвом обласної військової адміністрації, отримують, зокрема, представники бізнесу.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2022 року пресслужба Малинської міської ради інформувала про факти шахрайства під виглядом збору коштів на потреби військових: аферисти розіслали листи підприємцям та від імені міського голови просили допомогти у зборі грошей для Збройних сил України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ЗСУ ОВА Федько бізнес підприємство Бунечко мародер  
Матеріали по темі