Економіка

У Житомирській області завершили посівну озимих культур: засіяли таку ж площу, як і минулого року

18 November 2022, 12:38

На сьогодні аграрії Житомирської області завершили осінню посівну кампанію під урожай 2023 року. Озимі культури посіяли на площі 204 тис. га.

Про це 18 листопада повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА.

«Поряд із збиранням урожаю, агроформування Житомирщини завершили осінню посівну кампанію під урожай 2023 року. За оперативною інформацією, отриманою від сільськогосподарських підприємств, озимі культури посіяно на площі 204,0 тис. га, що майже на рівні з минулорічними показниками», - йдеться в повідомленні.

Сільськогосподарські підприємства області продовжують працювати навіть у таких складних умовах, підтримуючи ЗСУ та забезпечуючи продовольством населення.

«Окрім основних культур, притаманних Поліському регіону, аграрії Житомирщини досить успішно у промислових масштабах вирощують спаржу (ТОВ «Нікдарія»), квасолю (ТОВ «АТК»), амарант (ТОВ «Жива нива») та виноград (ТОВ «Фрутко»)», - додають в пресслужбі ОВА.

За даними департаменту агропромислового розвитку та економічної політики, навесні аграріям області вдалося засіяти 94 % площ сільськогосподарських угідь у порівнянні із минулорічними показниками. Загальна посівна площа під урожай 2022 року склала 1103,7 тис. га, що лише на 4,3 % менше проти показника минулого року.

Нагадаємо, станом на 20 червня в Житомирській області завершували посів ярих культур, продовжували посів гречки.

3 травня в програмі «Тема дня» на Житомир.info керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко розповів про проблеми житомирських аграріїв: менше техніки, заміновані поля, проблеми з пальним.

23 травня 2022 року в ефірі національного телемарафону керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповів, що не дивлячись на проблеми з паливом, у Житомирській області закінчують посівну.

Як повідомляв Житомир.info, в 2022 році в Житомирській області ранніх ярих зернових та зернобобових культур планують посіяти на площі 70,0 тис. га, що трохи менше, ніж минулого року, серед пізніх зернових культур посівна площа кукурудзи на зерно складе 290,1 тис. га, що на 10,7 тис. га більше ніж у 2021 році, гречки – 15,2 тис. га, що на 200 га більше, проса – 4,3 тис. га, що на 100 га більше ніж у 2021 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аграрій посівна АПК зернові 
Матеріали по темі