Події

Упродовж вихідних у громадах Житомирської області поліцейські затримали трьох чоловіків з деревиною, на яку не було документів

21 November 2022, 13:38

Цими вихідними, 18-19 листопада, в громадах Коростенського та Житомирського районів поліцейські зареєстрували незаконні порубки лісу, до яких були причетні троє чоловіків, нелегальну деревину та транспортні засоби, якими вона перевозилась, вилучили.

Про це 21 листопада повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Удень 18 листопада до поліції звернувся майстер Пулинського лісгоспу із повідомленням про виявлення факту незаконної вирубки понад 30 дерев вільхи та берези поблизу с. Покостівки Тетерівської громади. На місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського РУП. Правоохоронці встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетні двоє місцевих жителів, віком 22 та 16 років», - йдеться в повідомленні.

Також 19 листопада в одному із сіл Овруцької громади поліцейські зупинили автомобіль «Renault Magnum», водій якого перевозив колоди дуба. Як з’ясувалось, за кермом перебував 47-річний житель Звягельщини. Однак жодних документів на вантаж він не мав. За таких обставин транспортний засіб разом з лісом був затриманий та доставлений до відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського РУП для подальшої більш детальної перевірки.

Нині триває подальше встановлення всіх обставин в обох випадках.

У пресслужбі поліції зазначають, що відповідно до ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України такі дії караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або піврічним арештом, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років. Водночас ті самі дії, учинені за попередньою змовою групою осіб, караються обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, за добу 11 листопада житомирські патрульні зафіксували на автодорогах області три випадки порушення перевезення деревини, документи на яку не збігалися із розмірами продукції у вантажівках.

Як повідомляв Житомир.info, 2 листопада 2022 року на Житомирщині працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру майстру лісу Бердичівського лісгоспу, який допустив незаконні рубки деревини. В жовтні 2020 року під час обшуків на пилорамі у Бердичівському районі виявили понад 50 кубометрів дубових лісоматеріалів без належних документів та викрили схему незаконного експорту оптових партій дубових пиломатеріалів до країн ЄС. В січні 2022 року депутату – організатору схеми та двом його спільникам було повідомлено про підозру, в межах кримінального провадження перевірялася причетність до оборудки посадовців державного лісового господарства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево 
Матеріали по темі