Події

У Житомирській області поліція викрила «бізнесмена», який торгував безакцизним алкоголем у гаражі: вилучили пів тонни спиртного

21 November 2022, 15:13

Днями дільничні офіцери поліції Новоград-Волинського райвідділу викрили 63-річного чоловіка у незаконному продажі спиртного. Звягельчанин організував «підприємницьку діяльність» у власному гаражі. Поліцейські задокументували усі обставини. Алкоголю вилучили, за цінами «чорного ринку», на понад 56 тисяч гривень.

Про це 21 листопада повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Новоград-Волинського районного відділу поліції.

«На території міста і району правоохоронці постійно проводять рейди, спрямовані на недопущення незаконного обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зокрема тих, на яких немає марок акцизного збору. Нещодавно дільничні офіцери отримали інформацію про те, що 63-річний житель райцентру здійснює продаж горілчаних виробів без марок акцизного податку. Під час подальшої перевірки інформація підтвердилась. Правоохоронці виявили, що звягельчанин продавав спиртне із власного гаража або автомобіля. Всього поліцейські вилучили 460,5 літрів спиртного», - йдеться в повідомленні.

Відтак щодо чоловіка правоохоронці Новоград-Волинського райвідділу склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами) та ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. Нині матеріали скеровано до суду.

У поліції нагадують: відповідно до чинного законодавства порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами карається накладенням штрафу від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Порушення порядку провадження господарської діяльності тягне за собою накладення штрафу від 1 тисячі до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Нагадаємо, 29 серпня у Попільнянській громаді Житомирській області правоохоронці зупинили автомобіль Renault Kangoo та під час огляду виявили, що водій перевозив ймовірно сурогатний алкоголь і чверть сотні блоків сигарет без акцизних марок. Поліцейські все вилучили та направили на експертне дослідження.

Як повідомляв Житомир.info, 24 серпня 2022 року в Житомирській області правоохоронці провели десять обшуків за місцями перебування та проживання групи осіб, які займаються реалізацією незаконно виготовлених алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей. У фігурантів вилучили понад тонну спирту та майже 3 тисячі пачок контрафактних цигарок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь спиртне акциз 
Матеріали по темі