Події

На Київській у Житомирі струмоприймач тролейбуса впав та пошкодив Mazda, водійку ТТУ оштрафували

22 November 2022, 14:48

У Житомирі суд розглядав справу про пошкодження автомобіля внаслідок падіння струмоприймача тролейбуса. Водійку житомирського «Трамвайно-тролейбусного управління» суд визнав винною у скоєнні ДТП та оштрафував на 850 грн.

Постанову щодо вказаної справи про адмінправопорушення Корольовський районний суд м. Житомира виніс 14 листопада 2022 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 16 листопада.

Сама автопригода трапилася 1 листопада цього року на вулиці Київській, 22 у Житомирі.

«1 листопада 2022 року о 09 годині 50 хвилин по вул. Київська, 22 в м. Житомирі, керуючи тролейбусом АКСМ-321 (…), який належить КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління", під час руху не забезпечила безпеку для інших учасників дорожнього руху, не слідкувала за технічним станом транспортного засобу, внаслідок чого відбулося падіння металевої конструкції – струмоприймача на лобове скло автомобіля «Mazda CX-5» (…), яка рухалася в попутному напрямку. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками», – йдеться у матеріалах суду.

Скриншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

Зазначено, що у судовому засіданні водійка тролейбуса свою вину у вчиненні правопорушення визнала повністю та щиро розкаялася.

Тож суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та застосувати до неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень».

Також на користь держави з водійки тролейбуса стягнули 496 гривень судового збору.

Нагадаємо, 19 вересня 2022 року Корольовський районний суд м. Житомира виніс постанову щодо подібного інциденту: на вулиці Київській, 77 в обласному центрі внаслідок падіння струмоприймача тролейбуса автомобіль Renault Koleos отримав пошкодження. Водія ТТУ оштрафували на 850 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 17 червня 2021 року на майдані Визволення у Житомирі обірваний дріт тролейбусної лінії пошкодив автомобілі: Toyota Avalon, Volkswagen Caddy та Volkswagen Passat. Відносно водія Toyota патрульні склали протокол: було відомо, що автівка зачепила дріт, який звисав, за інерцією провід ударив ще два автомобілі. Директор комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради Андрій Нечуйвітер в коментарі зазначав, що на момент автопригоди дріт уже звисав над проїжджою частиною. Тобто, він упав не під час руху вказаних автомобілів, а раніше.

Постановою від 30 червня 2021 року Богунський районний суд виправдав водія автомобіля Toyota Avalon, на якого патрульні поліцейські склали протокол за порушення правил дорожнього руху на майдані Визволення. У протоколі було вказано, що водій, рухаючись дорогою, порушив ПДР та зачепив дріт, внаслідок чого сталося пошкодження автомобіля. Суд переглянув відео з камер, встановлених на АЗС, та дізнався про нові обставини події. На кадрах відео було видно, що обрив проводу контактної мережі стався під час руху тролейбуса. Тож складу правопорушення у діях водія суд не знайшов.

А постановою 9 серпня 2022 року Богунський районний суд м. Житомира на 850 грн оштрафував майстра ТТУ, з вини якого обірваний дріт тролейбусної лінії пошкодив три автомобілі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ водій постанова штраф  
Матеріали по темі