Суспільство

Вночі у Житомирській області йшов крижаний дощ, проте проїзд автодорогами забезпечений, – САД

24 November 2022, 10:09

У ніч на 24 листопада у Житомирській області йшов крижаний дощ. Проте на дорогах державного значення ускладнень з проїздом немає.

Про це повідомляє пресслужба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Мокрий сніг, дощ при температурі повітря нижче нуля сприяє утворенню ожеледі та ожеледиці на покритті доріг. На варті безпечного руху державними дорогами області вночі було задіяно 50 одиниць техніки та 56 працівників дорожніх організацій. Превентивна обробка ПОМ аварійно-небезпечних ділянок та повторна обробка піскосумішшю важливих міжнародних дорожніх артерій дали результат. Дорожнє покриття не слизьке, мокре, проїзд забезпечено у повній мірі», – йдеться у повідомленні.

У САД також зазначають, що сьогодні увага буде приділятися узбіччям, пішохідним переходам, автопавільйонам, зупинковим майданчикам та розворотним кишеням. Дорожники розчищають залишки снігу та обробляють реагентами.

За метеопрогнозом, сьогодні очікується незначний дощ, температура повітря – від -1 до +2 С.

Водіям нагадують, що мокре покриття доріг подовжує гальмівний шлях та закликають дотримуватися безпечної дистанції, користуватися пасками безпеки та кермувати обережно.

Нагадаємо, напередодні Служба автодоріг звітувала, що станом на ранок 23 листопада дороги державного значення, які пролягають через Житомирську область, розчищені від снігу, щоправда, місцями була снігова «каша». За добу для обробки доріг використали 1500 тонн протиожеледної суміші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога сніг піщано-сольова суміш піскосуміш зима ожеледиця  
Матеріали по темі