Місто

В Житомирі водопостачання відновлене на 90%, без тепла залишаються райони, де ще не відновили електропостачання, - Сухомлин

24 November 2022, 11:09

В Житомирі ще не всі споживачі забезпечені електроенергією, водопостачання відновлене на 90%, котельні включені не всі.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив 24 листопада в ефірі національного телемарафону.

«На 90% водопостачання відновлене, вчора енергетики змогли подати електричну енергію на наше підприємство, тому у більшості районів міста водопостачання є. Є проблема по деяких районах, які досі не забезпечені електроенергією, з підкачуванням води на поверхи, але тут вже чекаємо, коли зможемо повністю все місто забезпечити електричною енергією, і після цього водопостачання буде повністю відновлене», - сказав мер Житомира.

Ввечері 23 листопада в обласному центрі почали працювати «Пункти незламності», якими активно користувалися житомиряни.

«Вчора о 17:00 ми відкрили «Пункти незламності», і відразу (туди) пішли люди – хтось підзарядити телефон, хтось випити гарячого чаю чи просто, щоб не залишатися одному в квартирі. І це було досить несподівано, бо після відкриття пунктів люди відразу пішли», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також розповів про роботу лікарень та відновлення теплопостачання.

«Лікарні у нас відразу переходять на автономне живлення, там проблем немає. Але були проблеми з тим, що лікарні і інші об’єкти забезпечуються теплом від котелень, і якщо не працюють насоси, то і котельня не буде працювати, не працює автоматика. Тому приблизно після 20:00 почали включати котельні, ще не всі котельні в місті працюють, бо в деяких районах немає електроенергії, але більшість міста з теплом. Всю ніч комунальники працювали, щоб подати тепло в квартири житомирян», - розповів мер Житомира.

Щодо закладів освіти, то, за словами мера, більшість з них 24 листопада працювати не буде, хоча ввечері 23 листопада міська влада інформувала, що заклади освіти у Житомирі працюватимуть в світлу пору доби.

«Більшість закладів освіти не буде працювати, але якщо людям потрібно йти на роботу, то ми все ж відкриваємо школи і садочки, навчання буде продовжуватися і в «офлайні» теж», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, в Житомирі 23 листопада після 19:00 почали відновлювати електропостачання, які відключили після 14:30 після масованих ракетних ударів російських окупантів по інфраструктурних об’єктах в різних регіонах України. Житомиряни приходили в «Пункти незламності», щоб погрітися і підзарядити телефони, адреси пунктів незламності у Житомирі та селі Вереси дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 22 листопада 2022 року президент Володимир Зеленський казав, що в усіх регіонах Україні створюють «Пункти незламності», їх вже підготовлено більш ніж 4 тисячі. Президент, зокрема, зазначав, що вже працює спеціальний сайт nezlamnist.gov.ua, на якому розміщена мапа таких пунктів по всій країні. Станом на ранок 23 листопада на карті відображалося три десятки зазначених пунктів у Житомирі, найбільше – у центрі міста та в напрямку Богунії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія водоканал електропостачання котельня Сухомлин 
Матеріали по темі