Події

У Житомирі дерева впали на машини, а з автошляхів області рятувальники прибрали 25 повалених дерев

24 November 2022, 13:41

На вулиці Крошенській у Житомирі впало дерево та пошкодило автомобіль.

Про це Житомир.info повідомила читачка та надіслала до редакції фото, з яких видно, що верба, впавши, накрила гілками легковик.

Фото читачки

Знімок подібного змісту у Facebook оприлюднив і житомирянин Роман Мусійчук. Він зазначив, що інцидент трапився на вулиці Грушевського, 60.

Фото Романа Мусійчука

А пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області інформує, що за минулу добу рятувальникам довелося прибрати з доріг 25 повалених дерев.

«З автошляхів у с. Кикова Звягельського району, поблизу сіл Пряжів, Тетерівка і Будичани Житомирського району та біля с. Рея Бердичівського району бійці ДСНС розрізали та прибрали на узбіччя проїжджих частин 25 дерев. Ймовірно, опади у вигляді снігу та температурні стрибки створили сильне навантаження на крони дерев, через що їх коріння не витримало надмірної ваги і вони попадали. Це, у свою чергу, призвело до заторів», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, рятувальникам довелося неодноразово виїжджати на виклики, аби допомогти людям у різних нестандартних ситуаціях.

Так, на автодорогах поблизу сіл Андріївка і Сонячне Житомирського району фахівці ДСНС за допомогою троса, лебідки та пожежних автомобілів витягнули із засніженого узбіччя на проїжджу частину два транспортні засоби. Позашляховик Mitsubishi Pajero та маршрутний автобус ПАЗ потрапили туди через ожеледицю, але завдяки умілим діям рятувальників змогли продовжити свій рух далі.

У смт Лугини та Малині Коростенського району і в м. Бердичів фахівці ДСНС проводили аварійні роботи по забезпеченню електроживленням трьох державних установ, що залишилися без світла. А в Житомирі підвозили воду до відділення гемодіалізу обласної лікарні. Також рятувальники допомогли відчинити вхідні двері квартири, власниця якої не могла самостійно пересуватися.

Внаслідок пригод загиблих і травмованих немає.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2022 року бійці ДСНС 6 разів прибирали повалені негодою дерева на дорогах області. 11 дерев рятувальники порозрізали та прибрали з автошляхів Житомирщини упродовж зазначеної доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево дерева ДСНС рятувальник автомобіль  
Матеріали по темі