Події

За добу у Житомирській області рятувальники ліквідували чотири пожежі у приватних домівках, які сталися через опалення

24 November 2022, 14:58

У Житомирській області за добу 23 листопада сталися 4 пожежі, усі вони були у приватному секторі і спричинені порушенням правил монтажу та користування системами обігріву помешкань.

Про це 24 листопада повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Зокрема, о 11:57 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі у смт Ємільчине Звягельського району. Господар увечері розтопив грубу у літній кухні, а вранці виникло займання. Рятувальники оперативно загасили палаюче перекриття на площі 1 кв.м. Попередньо займання сталося через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні печей», - йдеться в повідомленні.

Ще одну пожежу, цього разу в дерев’яному житловому будинку, ліквідовано о 16:25 у селі Троянів Новогуйвинської територіальної громади Житомирського району. Займання сталося в котельні з твердопаливним котлом, ймовірно, через потрапляння жару на дрова, що зберігались біля котла. Господар викликав вогнеборців, а до їх приїзду самотужки за допомогою снігу намагався загасити полум’я. Внаслідок пожежі вогнем знищено котельню та пошкоджено перекриття будинку на площі 4 квадратних метри.

А у Коростишеві займання сталося у підвальному приміщенні приватного помешкання. Стало відомо, що попередній власник будинку демонтував у ньому твердопаливний котел, а отвір над ним не замурував. Коли нові господарі розтопили в оселі грубу, жар потрапив в отвір, та вогонь поширився на речі домашнього вжитку, що зберігались у підвалі. Зусиллями бійців ДСНС за 20 хвилин пожежу вдалося ліквідувати та запобігти розповсюдженню полум’я на весь будинок.

Нагадаємо, 19 листопада у Бердичеві під час ліквідації пожежі у квартирі врятували 32-річного чоловіка.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 18 листопада 2022 року в селі П’ятка Чуднівської територіальної громади Житомирського району сталася пожежа в приватному житловому будинку, внаслідок якої загинула 47-річна господарка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник опалення піч 
Матеріали по темі