Місто

Може бути ще складніше: мер розповів про ситуацію з електроенергією в місті та про генератори для Житомира

24 November 2022, 17:00

Після масованих ракетних ударів російських окупантів по інфраструктурних об’єктах в різних регіонах України 23 листопада у Житомирі близько 15 години почалися проблеми з електропостачанням, лиже ближче до вечора світло почали вмикати в окремих районах.

Сьогодні мер розповів, яка ситуація з електроенергією в місті станом на 24 листопада, та як готується Житомир до можливого погіршення становища внаслідок російської агресії.

«Об’єми електричної енергії недостатні. У нас не всі мікрорайони міста на даний час із електричною енергією. Ситуація змінюється: то частина Крошні без світла, то центральна частина. От мені люди телефонують протягом дня, кажуть: в нас там сусідній будинок із електричною енергією, а в нас світла немає із 9 ранку. У мене теж на вул. Київській немає світла, учора ввімкнули пізно і о 9 вимкнули, теж немає. Ми з енергетиками відпрацювали, включаємо стратегічно необхідні речі – котельні, водоканал. Якщо на одній лінії там і лікарні, і котельні, і будинки знаходяться, то значить їм пощастило трохи більше, ніж іншим. Сьогодні чекаємо підключення повного. Думаю, частину включимо до 18 години, але після 18 знову буде величезний пік, тому впевнено сказати, що усе місто можна буде підключити ближче до 9-10 вечора», - коментує Сергій Сухомлин.

Також він розповідає, що Житомир отримав першу партію генераторів, а друга вже прямує, але через великі черги на кордоні є затримки.

«Перша партія невеликих генераторів (по 25-40 кВт), це приблизно 15 генераторів уже прибули, вони вже знаходяться і на водоканалі, і частиною ми будемо забезпечувати роботу «Пунктів незламності» для того, щоб підключити і повністю було і опалення на цей пункт працювало - переважно у тих пунктах, де є автономні котельні, аби забезпечити роботу і котельні, і повністю освітлення, і всього іншого. Друга партія генераторів вже великої потужності вийшла з Туреччини 18 листопада, ми чекаємо найближчим часом, бо черги, перша партія простояла на кордоні приблизно тиждень», - зазначив мер.

Крім того, Сергій Сухомлин наголосив, що ситуація в країні може бути і значно складнішою.

«Я скажу, що буде набагато складніше по всій країні. Ми бачимо, що Пєсков офіційно заявив про те, що для того, щоб населення не страждало, давайте сідати за стіл перемовин, іти на переговори. Ми бачимо, що фактично вони вдалися до терористичної тактики, коли шантажуючи зимою, недостачею електроенергії, тепла, води, шантажують населення для того, щоб змусити нас піти з ними на перемовини. Але хочу сказати, що на сьогодні дипломатія України з росією на передовій. І збройні сили сьогодні найкращі дипломати у цьому питанні. У них немає шансів, навіть і суспільство не підтримує ніяких перемовин зі здачею інтересів України. У нас є збройні сили і ми повинні вистояти. Якщо буде ще декілька таких ударів, може бути набагато гірше. Я впевнений, що наші енергетики зроблять все можливе, але може не бути світла і тиждень, наприклад, і до цього потрібно готуватися теж», - сказав мер Житомира.

Нагадаємо, через складну ситуацію в енергетичній системі країни, яка загострилася 23 листопада, у Житомирі не було світла та води, а також і теплопостачання. Ввечері 23 листопада в місті почали відновлювати електропостачання, які відключили після 14:30 після масованих ракетних ударів російських окупантів по інфраструктурних об’єктах в різних регіонах України. Станом на ранок 24 листопада ситуація стабілізувалася: з’явилося світло і вода , майже всі котельні запрацювали. Водночас водоканал повідомляв, що станом на 8:30 з водопостачанням 85% житомирян.

Трохи згодом в ефірі національного телемарафону Сергій Сухомлин повідомив, що в Житомирі водопостачання відновили на 90%, без тепла залишаються райони, де ще не відновили електропостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електропостачання електроенергія генератор Сухомлин 
Матеріали по темі