Новини компаній

​Промислові та побутові осушувачі повітря — чи є різниця?

24 November 2022, 17:14

Осушувачі повітря — сучасна техніка, що використовується для покращення мікроклімату у приміщеннях. Вони здатні швидко усувати вологу шляхом її конденсації. Під час вибору осушувача для своїх потреб користувачі одразу дізнаються, що є дві категорії моделей: побутові і промислові. Бачачи, що середня побутова модель дешевша за осушувач повітря промисловий, люди часто хочуть зекономити. Вони купують малопотужний прилад і встановлюють його у велике приміщення. Насправді це неефективно, тому що різні типи осушувачів мають свою специфіку та можливості.

Побутові осушувачі повітря

Ці моделі призначені для використання у приватних будинках, квартирах та офісах. Вони забирають надлишок вологи з повітря і часто обладнані додатковими функціями, що роблять їх використання більш зручним. Однак, навіть найсучасніші побутові моделі не впораються з виведенням вологи у промислових масштабах. Все через те, що їх продуктивність не дозволяє обробляти дуже великі об’єми повітря. Саме тому такі осушувачі й мають низьку ціну. Якщо надто сильно їх навантажувати, вони будуть швидко зношуватися, але не дадуть очікуваного результату.

Промислові осушувачі повітря

Це потужні прилади, що можуть впоратися із наступними завданнями:

  • відведення вологи під час будівельних робіт;
  • прискорення висушування штукатурки;
  • сушіння сиру, грибів, ковбаси, зефіру та інших харчових продуктів;
  • сушіння килимів після миття;
  • покращення мікроклімату у складських приміщеннях та цехах.

У всіх цих випадках потрібно конденсувати дуже велику кількість вологи, тому побутова модель просто не зможе цього зробити. Натомість промисловий осушувач не тільки впорається із завданням, але й буде працювати в автоматичному режимі без допомоги оператора — варто тільки підібрати відповідну модель.

Серед промислових осушувачів повітря варто звернути увагу на прилади Maxton MX-90L і Maxton MX-60L. Обидві моделі працюють на надійному двороторному компресорі Panasonic, що забезпечує надійну роботу, довговічність та енергоефективність у промислових умовах. Число у маркуванні моделей означає об’єм вологи у літрах, який вони можуть відвести за добу.

Де купити осушувач повітря?

Великий вибір побутових і промислових моделей представлений в інтернет-магазині «Maxton». Користувачі знайдуть там вигідні ціни на техніку та зможуть замовити її з доставкою по Україні.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі