Економіка

Заява акціонерів VS Energy у зв’язку з обшуками СБУ на підприємствах групи компаній

25 November 2022, 10:03

У зв’язку з обшуками, що проводяться СБУ на підприємствах, які входять до групи компаній VS Energy, її акціонер Віліс Дамбінс заявив:

Акціонерами групи компаній VS Energy є громадяни країн Євросоюзу. Якщо реальною метою обшуків є чесне підтвердження факту належності групи компаній нам – європейським інвесторам – то я переконаний, що українське суспільство дуже швидко отримає відповідь від правоохоронних органів. І ця відповідь вчергове підтвердить факт – ми не маємо жодного «російського сліду»!

Ми максимально відкриті для взаємодії з органами влади та надаємо всі необхідні документи й пояснення відповідно до норм законодавства.

Нинішня структура акціонерів VS Energy підлягала детальній перевірці як в ЄС, так і в Україні. Це – свідчення повної відповідності, прозорості та легітимності діяльності групи. Євгеній Гінер перестав бути акціонером групи ще у 2014 році як юридично, так і фактично. Відтоді він не має жодного зв’язку з групою чи її співробітниками. Щодо Олександра Бабакова та Михайла Воєводіна, то вони ніколи не володіли акціями групи компаній VS Energy.

В умовах війни будь-які рішення органів влади щодо українського бізнесу мають бути особливо виваженими та юридично коректними. Сподіваюсь, що дії правоохоронців не мають на меті блокування діяльності об’єктів української критичної інфраструктури та управляючої компанії, що працюють в надзвичайно складних умовах, під обстрілами та бомбардуванням російських окупантів.

Реагуючи на звинувачення правоохоронців у бік групи компаній VS Energy, її акціонери боротимуться за відновлення справедливості в українських та міжнародних судах. Адже фундаментальне право власності гарантовано Конституцією України та ґрунтується на Законі, а не на припущеннях, Інтернет-публікаціях та емоціях.

Пресслужба VS Energy

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВС Енерджі обленерго акціонер 
Матеріали по темі