Події

У громаді Житомирської області поліцейські зупинили ЗІЛ, який перевозив дубові колоди без документів: деревину вилучили

25 November 2022, 10:39

На виїзді з с. Рудні-Миколаївки Ємільчинської громади 24 листопада близько 15:20 правоохоронці зупинили для перевірки вантажівку з дубовими колодами. Як з’ясувалось, документів, що підтверджували б легальність перевезення лісопродукції, у водія не було. Нині триває встановлення всіх обставин.

Про це 25 листопада повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«24 листопада близько 15:20 на виїзді з с. Рудні-Миколаївки Ємільчинської громади інспектори сектору реагування відділу поліцейської діяльності №1 Житомирського РУП зупинили автомобіль «ЗИЛ-131» для перевірки. За кермом перебував 31-річний місцевий житель. У вантажівці поліцейські виявили близько 20 дубових колод без відповідного маркування. Документів, які б підтверджували законність походження та перевезення лісопродукції, водій не надав. На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (смт Ємільчине) Новоград-Волинського РВП, працівники якої задокументували всі обставини. Транспортний засіб із деревиною правоохоронці вилучили та нині триває встановлення всіх обставин», - йдеться в повідомленні.

Законодавством незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу (ч. 1 ст. 246 КК України) карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, вихідними, 18-19 листопада, в громадах Коростенського та Житомирського районів поліцейські зареєстрували незаконні порубки лісу, до яких були причетні троє чоловіків, нелегальну деревину та транспортні засоби, якими вона перевозилась, вилучили.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 11 листопада 2022 року житомирські патрульні зафіксували на автодорогах області три випадки порушення перевезення деревини, документи на яку не збігалися із розмірами продукції у вантажівках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево патрульні дуб 
Матеріали по темі