Місто

Виконком ухвалив рішення про демонтаж меморіальної дошки герою росії в центрі Житомира

25 November 2022, 11:37

В Житомирі демонтують меморіальну дошку герою росії Павлу Шкідченку, встановлену на майдані Перемоги, 10.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 25 листопада.

«Ми подавали запит на комісію по топоніміці, щоб вони розглянули це питання. Вони довго розглядали і комісія вчора вже дала рекомендацію, тому можна ставити на голосування. Це у нас в місті Житомирі дошка герою росії», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

Зауважимо, що до 2014 року меморіальна дошка Павлу Шкідченку була одним з місць для покладання квітів під час урочистих заходів. Зокрема, 23 грудня 2013 року з нагоди відзначення 70-річчя визволення Житомира від фашистських загарбників план заходів передбачав покладання квітів до меморіальної дошки герою Росії, генерал-лейтенанту П. І. Шкідченку.

На меморіальній дошці зазначено, що Шкідченко – випускник Житомирського піхотного училища, учасник Великої Вітчизняної Війни, загинув в Афганістані у 1982 році, герой росії.

Фото з мережі Інтернет

Як повідомляв Житомир.info, 20 січня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради не підтримав проєкт рішення про демонтаж меморіальних дошок Василю Кавуну, Василю Ямчинському та Олексію Щасному та пам’ятнику Василю Кавуну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморіальна дошка виконком Шкідченко демонтаж  
Матеріали по темі