Події

Поліція провела обшуки у 45-річного жителя Житомирської області: вилучила наркотиків на понад 2 млн грн та зброю

25 November 2022, 12:35

24 листопада під час слідчих дій поліцейські Бердичівського районного відділу виявили у домоволодінні жителя Ружинської громади мінітеплицю з вирощування конопель. Окрім зелених та уже висушених рослин, правоохоронці вилучили і розфасовані заготовки та зброю. Нині 45-річний чоловік затриманий. Триває з’ясування усіх обставин.

Про це 25 листопада повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

«Перевіряючи інформацію про ймовірну причетність одного з жителів с. Ягнятина до незаконного обігу наркотиків, поліцейські Бердичівського районного відділу у рамках відкритого кримінального провадження провели низку обшуків. У результаті у будинку чоловіка слідчі виявили облаштовану в одній з кімнат мінітеплицю для вирощування нарковмісних рослин. Приміщення було оснащене вентиляцією, штучним освітленням, лампами обігріву та іншими пристосуваннями. Також у ході слідчих дій поліцейські знайшли висушені, подрібнені та розфасовані у різні ємності коноплі та інші свідчення масштабності обігу рослинних наркотиків. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого може перевищувати 2 мільйони гривень», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у будинку було виявлено і незареєстровану рушницю та патрони до неї. Усе назване наразі направлено для експертного дослідження.

«Нині у рамках кримінального провадження ми встановлюємо осіб, яких чоловік залучав до свого незаконного «бізнесу». Його самого затримано у порядку ст. 208 КПК. Тривають слідчі дії для оголошення йому підозри у вчиненні кримінальних діянь: і щодо незаконних оборудок з наркотиками, і щодо нелегального зберігання зброї», - повідомив начальник Бердичівського районного відділу поліції Сергій Рудницький.

Усі дії поліцейські проводять під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Чоловікові може загрожувати ув’язнення на термін від 6 до 10 років.

Нагадаємо, 14 листопада пресслужба поліції повідомляла, що правоохоронці викрили протиправну діяльність чотирьох житомирян, які спеціалізувались на виготовленні та розповсюдженні наркотичних та психотропних засобів в обласному центрі. Поліцейські провели низку санкціонованих обшуків і вилучили речові докази. Трьом чоловікам повідомили про підозри.

Як повідомляв Житомир.info, 11 листопада 2022 року у поліції розповідали про подібне правопорушення. Так, 10 листопада поліцейські перевірили інформацію та викрили у квартирі 35-річного житомирянина лабораторію з виготовлення психотропу. Вилучили ємності та пляшки з прозорою та червоною рідинами, шприци з рідкими речовинами, паперові згортки з білим і рожевим порошком, склянки з чорним порошком, електронні ваги та інше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик наркотики зброя 
Матеріали по темі