Події

У селі Житомирського району невідомі вирубали 27 дерев, екологи нарахували збитків на суму понад 70 тис. грн

25 November 2022, 13:03

За межами села Руденька екологи зафіксували факт незаконної вирубки дерев: невідомі вирізали 27 одиниць породи акація, клен, шовковиця. Розмір заподіяної шкоди – понад 70 тисяч гривень.

Про це 25 листопада повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадянки, яка повідомила про незаконну порубку дерев в селі Руденька, Житомирського району. З виїздом на місце вказаному у зверненні, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, за межами села Руденька, встановлено факт незаконної порубки 27 дерев породи акація, клен, шовковиця. Загальна сума шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу незаконною порубкою дерев становить понад 70 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з тим, що в діях осіб, які вчинили дану порубку вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України, Інспекцією матеріали по даному факту направлено до правоохоронних органів для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та вжиття заходів реагування.

Нагадаємо, 16 вересня пресслужба екоінспекції повідомляла, що на Хорошівщині Житомирської області незаконно вирубали майже 300 дерев. Екологи, які виїжджали на місце вирубки, нарахували близько 1 млн 900 тис. грн шкоди.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня 2022 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала, що неподалік села Теньківка Курненської селищної громади невідомі вирубали вільхи та берези. Небайдужий житель звернувся до екологів, інспектори виїхали на місце й обрахували розмір шкоди. Вона становить понад 2 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево дерева еколог екоінспекція вирубка порубка 
Матеріали по темі