Політика

З Естонії направили частину наступної партії автобусів, які передадуть громадам Житомирської області

27 November 2022, 18:03

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу та Посол України в Естонії Мар‘яна Беца направили з Талліна частину наступної партії автобусів для Житомирської області.

Про це 26 листопада повідомив народний депутат Арсеній Пушкаренко.

«Новоборівська об'єднана громада, Пулинська територіальна громада, Старосілецька сільська громада, Харитонівська ОТГ, Словечанська ТГ, Білокоровицька сільська рада, Чоповицька громада та Житомирський обласний ТЦК та СП отримають 9 із цих 27 автобусів», – йдеться у дописі.

Нардеп нагадав, що Естонія вже передала Україні 17 автобусів, із яких 5 одержала Бучанська громада, 2 – Полтавська область і 10 – Житомирська.

«Із огляду на те, що тільки територіальні громади нашої області передали на потреби ЗСУ 96 автобусів, така допомога від Естонії є вкрай необхідною для функціонування освітнього, культурного, спортивного та соціального життя Житомирщини», – зауважує Пушкаренко.

Вже отримали автобуси Брусилівська селищна рада, Малинська міська рада, Лугинська селищна рада, Олевська міська рада, Овруцька міська рада, Хорошівська об'єднана територіальна громада, Державний університет «Житомирська політехніка» й інші.

Нагадаємо, 24 вересня стало відомо, що Естонія подарує Житомирській області 12 автобусів Iveco Irisbus, які раніше обслуговували пасажирські регулярні лінії в Естонії. Також на початку вересня була інформація, що влада Естонії виділила 2 млн євро на будівництво нового дитячого садочку в Овручі та збирається долучитися до відбудови розбомбленого мосту в Малині за формулою фінансування 50х50 – частину грошей виділить Естонія, частину – з держбюджету.

27 вересня пресслужба парламенту інформувала, що на потреби громад Житомирської області передали перші автобуси з Естонії.

Як повідомляв Житомир.info, Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині з ліквідацією наслідків ворожих обстрілів, її Урядова комісія на початку травня 2022 року розпочала свою роботу в області з визначення об’єктів, відбудову яких вони профінансують. В липні з’явилася інформація, що влада Естонії збирається побудувати модульний дитячий садок в місті Овруч Житомирської області, яке постраждало від російських бомбардувань. Нардеп Арсеній Пушкаренко 1 вересня розповідав, що в Житомирській області наприкінці вересня планують провести великий форум з відновлення, запросивши на нього представників 50 іноземних посольств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Естонія ВР автобус нардеп Пушкаренко  
Матеріали по темі