Економіка

В Житомирській облраді вже знають про майбутнє рішення комісії щодо дозволу розміщувати вільні бюджетні кошти на депозитах

28 November 2022, 11:11

Житомирська облрада хоче дозволити департаменту фінансів ОВА розміщувати тимчасово вільні кошти обласного бюджету на депозитах та купувати державні цінні папери.

Відповідний проєкт рішення сесії, підготовлений фіндепартаментом, оприлюднений на сайті обласної ради 25 листопада.

В проєкті згадується рекомендація постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку від 02 грудня 2022 року.

«Надати право Департаменту фінансів Житомирської обласної військової (державної) адміністрації здійснювати в межах поточного бюджетного періоду на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету Житомирської області на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду. Надати право Департаменту фінансів Житомирської обласної військової (державної) адміністрації здійснювати в межах поточного бюджетного періоду на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету Житомирської області шляхом придбання державних цінних паперів із строком обігу до одного року (короткострокові державні облігації) та/або від одного до п’яти (середньострокові державні облігації) та/або більше п’яти років (довгострокові державні облігації)», - йдеться у проєкті.

Рішення набиратиме чинності з 1 січня 2023 року.

Скріншот з проєкту рішення сесії

Нагадаємо, на сесії Житомирської обласної ради 16 грудня 2021 року депутати затвердили обласний бюджет на 2022 рік, де, зокрема, надавалося право департаменту фінансів Житомирської ОДА, в межах поточного бюджетного періоду, здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету на депозитах з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 року на депозитах знаходилося 192 млн грн загального фонду і 216 млн грн спеціального фонду обласного бюджету Житомирської області. У 2018 році доходи від операцій з капіталом поповнили бюджет Житомира на 47,6 млн грн, це було 1,5% загальних доходів міського бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада бюджет депозит банк фіндепартамент 
Матеріали по темі