Фоторепортаж

Мініводоспад, засніжені краєвиди і таємнича печера: зимовий Троянів поблизу Житомира. Фоторепортаж

28 November 2022, 15:43

Троянів – мальовниче село Новогуйвинської селищної громади за 25 км від Житомира. Через живописні краєвиди навесні та влітку цю місцину навіть називають малою Швейцарією Житомирщини.

Гарно тут не лише влітку. Навіть у сніжну відлигу тут можна помилуватися неймовірно красивими краєвидами, погуляти вздовж річок Гнилоп’ять і Троянівка та насолодитися тишею і спокоєм, яких нам так не вистачає зараз.

У центрі Троянова можна знайти одразу кілька туристичних цікавинок. На місці сучасного будинку культури стояв колись старовинний панський маєток Вороничів-Дзялинських.

За будинком культури знаходяться залишки старовинного млина. З них витікає мініводоспад, який утворився на річці Троянівці через залишки греблі старовинного млину. За водоспадом річка утворює невеликий ставок. Розповідають, що колись у цій місцевості жили трипільці і тут були знайдені залишки городищ.

Взимку помилуватися водоспадом навряд чи вийде, але можна зазирнути у печеру, яка знаходиться вище за водоспадом. Місцева жителька розповідає, що під час Другої світової тут ховалися люди. Зараз тут ніхто не ховається, всередині хтось намалював імітації наскельних розписів, а недобросовісні відвідувачі залишили сміття.

Санаторій, руїни палацу та відтворене поселення слов’ян у селі Дениші Житомирського району розглядайте у фоторепортажі за 5 серпня 2019 року

Який вигляд мав палац Терещенків, Тригірський монастир та водосховище з висоти пташиного польоту восени 2021 року дивіться у відеролику

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Троянів пейзаж околиця  
Матеріали по темі